KORMANIK ZSOLT
2005.03.14 00:07 Frissítve: 2010.10.28 02:39
online

Egyre több ez a nyolc pont

Továbbra sem lassít a címvédésre törő Lyon, amely újabb győzelmével megőrizte nyolcpontos előnyét a tabellán, ráadásul egy nevet lassacskán levehet a közvetlen vetélytársak listájáról. Mert ugyan a Marseille tisztes távolból még tartja a lépést az OL-lel (ugyanúgy 2-1-re nyert a hét végén, mint a bajnok), a nem sokkal lapzártánk előtt végző Lille sorozatban hatodszor sem tudott győzni, így már a selejtezős BL-helye is veszélyben forog.

Sidney Govou (14) ötödször volt eredményes ebben a bajnokságban
Sidney Govou (14) ötödször volt eredményes ebben a bajnokságban
A Lyonnak nincsenek ilyen gondjai, még ha a sereghajtó Istres legyőzése ezúttal majdnem meghaladta az erejét. Juninho Pernambucano "beadásra hitelesített" szabadrúgásból lőtt nagy gólt a rövid felsőbe, de Moussa Ndiaye fejjel egyenlített. Sokáig hiába próbálkozott az OL, mígnem a 78. percben Govou is lőtt egy felső sarkos gólt. Az Istres az utolsó akcióból egyenlíthetett volna, de Bakayoko közelről az üres kapu fölé lőtt. "Elégedett vagyok, hiszen a végén könnyen elúszhatott volna a győzelem… Az utóbbi hetekben három-négy naponta játszottunk, ezért voltunk egy kicsit tompábbak a szokásosnál" - elemzett Paul Le Guen, a BL-ben brillírozó OL edzője.

A Marseille még nehezebb helyzetből szerezte meg a három pontot, miután ellenfele, a jó formába lendülő Lens Utaka fejesével előnybe került. Az OM az első félidő derekán, Marlet lesipuskás lövésével egyenlített, majd a hajrában a győztes találatot is bevitte - a válogatott támadó ezúttal fejjel, három védő közül felemelkedve volt eredményes. "Két gyengébb mérkőzés után ideje volt javítani, ha úgy tetszik, a második helyezettnek kötelező talpra állnia ilyen helyzetben, pláne, ha nem akar hátrébb csúszni. Ma egy nagyszerű Marseille-t láttam, amely jó ellenfelet győzött le. Ez sokat ígér a jövőre nézvést" - mondta Philippe Troussier, a Marseille trénere.

Röviden a többi mérkőzésről: továbbra is gyengélkedik a PSG, amely ezúttal úgy kapott ki Ajaccióban, hogy közvetve a kapus Letizi és a védő Hélder nyelvi nehézségei juttatták a mindent eldöntő tizenegyeshez az ellenfelet; a Metz jól kezdett a Rennes ellen, de végül (Ouaddah kapufájánál) szerencsére volt szüksége, hogy veretlenségi sorozata ötmérkőzésesre nyúljon; a Strasbourg közel állt ahhoz, hogy elkönyvelje első idegenbeli győzelmét, de elrontotta a helyzeteit Nizzában; a négy hónap után betaláló Bagayoko és az újabban mindig eredményes Keseru góljával a Nantes "hatpontos" meccset nyert a Caen ellen, igaz, a vendégek egy büntetőt számon kértek a játékvezetőn - nem teljesen alaptalanul; Sochaux-ban nemcsak az keltett feltűnést, hogy a hazaiak a brazil Ilan révén 392 perc után újra bajnoki gólt szereztek (és nyertek), hanem az is, hogy a francia élvonal történetében először segítette két női partjelző a játékvezető munkáját.

Végül ejtsünk szót arról, hogy Elie Baup először látogatott viszsza ellenfélként a Parc Lescure-be azóta, hogy tavaly idény közben felállították a Girondins Bordeaux kispadjáról. A "tengerkékekkel" egykor bajnoki címig jutó, a nyár óta a Saint-Etienne-t trenírozó szakember "hazatérése" nem sikerült valami fényesen, Darcheville távoli lövése és Samak szólója hazai győzelmet eredményezett.
2017.10.19 10:38:00

Archiv cikkek nemzetisport.hu

2017.08.30 12:12:52

Archiv cikkek nemzetisport.hu

2017.08.15 13:09:00

Archiv cikkek nemzetisport.hu

2017.07.20 23:18:29

Archiv cikkek nemzetisport.hu

2017.07.13 12:07:58

Archiv cikkek nemzetisport.hu