K. ZS.online 2005.02.19 23:33 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A bajnok nyert az iksszel

Fontos akadályon jutott túl értékes döntetlennel a címvédő Lyon a Ligue 1 péntek késő esti monacói rangadóján. A bajnok nem panaszkodhat a balszerencsére, hiszen tíz emberrel játszva, a 94. percben mentett meg magának egy pontot a jó iramú, feszült mérkőzésen több helyzetet kidolgozó hercegségbeliekkel szemben.

Korai volt a monacóiak öröme, végül csak egy pont jutott nekik
Korai volt a monacóiak öröme, végül csak egy pont jutott nekik
A két francia BL-reprezentáns mérkőzése a második félidő derekáig sem volt unalmas (a hazaiak például megúsztak egy büntetőt Evra kezezésénél), ám az események akkor peregtek csak fel igazán. A 62. percben a monacói Bernardi és a lyoni Essien összekülönbözése lökdösődésbe torkollott, és az ekkor még csak besárguló Essien néhány perc múlva egy szabálytalanságért megkapta a pirosat is. Az emberhátrányba kerülő OL védekezésre állt át (bejött a hosszú ideje sérült Cacapa is Govou helyére), míg a monacóiak újabb támadókat küldtek harcba. Úgy tűnt, a hazaiak élnek is az adódó lehetőséggel, ugyanis a 84. percben Julien Rodriguez közelről a kapuba lőtte Kallon beadását.

A Lyon azonban nem nyugodott bele a körvonalazódó vereségbe, és a hosszabbítás legvégén egyenlített: Juninho Pernambucano mesteri szabadrúgásai egyikével nem a kaput, hanem Jérémy Clément fejét vette célba, és a fiatal cserecsatár nem is hibázott. "Elégedett vagyok, hogy elkerültük a vereséget, mert láthatóan nem bírtunk a Monacóval. Fontos mérkőzés volt, a megszerzett pont önbizalmat adhat a folytatásra, rögtön a brémai BL-meccsre. Clément gólja kellemes meglepetés, neki igazából még a lelátón kellene ülnie egy ilyen fontos mérkőzésen" - értékelte a történteket Paul Le Guen, az OL edzője.

Az NSO ajánlja:

A bajnokság állása, eredmények: Francia bajnoki tabella, fordulóról fordulóra
Didier Deschamps, a Monaco trénere már nem volt mosolygós kedvében: "Óriási csalódás ez az eredmény, hiszen alaposan megdolgoztunk a győzelemért, aztán a végén hagytuk kicsúszni a kezünkből. Igazából nem is döntetlen ez, hanem vereség…"