Újra mentek, újra nyertek

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2005.01.30. 21:39
Címkék
A rossz időjárás miatt sem a listavezető Lyont, sem a legrégebben (11 mérkőzés óta) veretlen gárdát, a Saint-Etienne-t nem láthatta a nagyérdemű ezen a hétvégén, de azért természetesen így is történtek érdekességek a 24. fordulóban.
Az NSO ajánlja:

A bajnokság állása, eredmények: Francia bajnoki tabella, fordulóról fordulóra
Az NSO ajánlja:

A bajnokság állása, eredmények: Francia bajnoki tabella, fordulóról fordulóra
A dél-franciaországi rangadón például a Marseille újfent demonstrálta utazási kedvét, simán legyőzve a Toulouse-t, amely eddigi teljesítménye alapján megalapozottan álmodik az UEFA-kupáról.

Két marseille-i góllövô: Steve Marlet (balra) és Peguy Luyindula
Két marseille-i góllövô: Steve Marlet (balra) és Peguy Luyindula
Két marseille-i góllövô: Steve Marlet (balra) és Peguy Luyindula
A sors igyekezett megnehezíteni az OM dolgát, ugyanis Déhu belázasodott, Hemdani pedig megsérült a bemelegítés közben - kettejük távollétében Philippe Troussier nem tehetett mást, a megszokott ötvédős rendszer helyett 4-4-2-ben küldte pályára választottait. A toulouse-i nevelésű Batlles nagyszerű távoli lövésével az OM szerzett vezetést, ám Taider fejesével a Téfécé egyenlített. A folytatás - leszámítva a szintén TFC-nevelés Barthez egy nagy bravúrját - Peguy Luyindula hőstettei jegyében zajlott: a támadó öt védő között táncolva adott gólpasszt Steve Marlet-nak, róla állították ki Clément-t a második félidő elején, és a hajrában ő gyalogolt be a kapuba Cheyrou indításával. "Na, ezt kellene nagyon gyorsan megismételni a saját közönségünk előtt" - mondta Luyindula, a Troussier-érát jellemző idegenbeli hatékonyságot (három győzelem, egy döntetlen) ellensúlyozó hazai eredménytelenségre utalva.
A metzieknek a hazai kulissza hozta meg a rég várt sikert: a három vereség után pályára lépő lotaringiaiak valósággal kiütötték az Auxerre-t, amely - dacára annak, hogy pillanatnyilag övé a liga legjobb támadósora - nem volt képes igazi veszélyt teremteni a metzi kapu előtt. Az immár a PSG-től érkező Ogbechét is felvonultató metzi támadógépezet a második félidő elején 12 perc alatt háromszor talált be Hamel kapusnak, aki a szünetben állt be a sérült Cool helyére. "Az elején nagyon figyeltünk a védekezésre, mert mostanában mindig kikaptunk, ha az első félidőben gólt kaptunk. Ezért buktunk el olyan mecscseket, amelyeket nem lett volna szabad. Szerencsére néha, mint például ma is, olyanokat nyerünk meg, amelyekre nem is számítunk" - merengett Jean Fernandez, a metziek szakvezetője. Kollégája, Guy Roux a "nullával egyenlő védőjátékban" látta a vereség okát.

Tv: a Sport1 ma 20.30-kor tűzi műsorára a forduló összefoglalóját. ---- H ---- R
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik