K. Zs.online 2005.01.24 21:02 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Oda a Lyon veretlensége

Az NSO ajánlja:

A bajnokság állása, eredmények: Francia bajnoki tabella, fordulóról fordulóra
"Ha a meccs elején sikerül betalálnunk, talán letéríthetjük útjáról ezt a gyorsvonatot" - vélte a kezdés előtt Philippe Brunel, a Lille csapatkapitánya. És lőn: a stadionjuk felújítása miatt az idényben Villeneuve-d’Ascq-ban lakó északiak a harmadik percben megszerezték a vezetést a forduló rangadóján, és végül 2-1-re le is győzték a megelőző 21 fordulót veretlenül teljesítő címvédő Lyont - egyöntetű francia vélemény szerint újra nyílttá téve a bajnokságot. Érdekesség, hogy az ősszel a Ligakupától is a Lille búcsúztatta az OL-t, hosszabbítás után 3-2-re nyerve.
Tony Sylva volt a pajzs, Massamba Moussilou pedig a kard - hadászatilag így jellemezhető a Lille vasárnapi teljesítménye. Moussilou volt az, aki Landrin labdájára lecsapva bepasszírozta azt a bizonyos döntő fontosságú első gólt, és ő volt az is, aki a második félidőben, egy rossz lyoni megindulási kísérletet követően megduplázta az előnyt. Ami pedig a pajzsot illeti: Tony Sylva szebbnél szebb védésekkel hatástalanította az OL félelmetes támadógépezetét, egyedül Juninho Pernambucano büntetőjével szemben volt tehetetlen - pedig a szünetben támadók (Nilmar és Bergougnoux) álltak be a védők helyére.

Moussilou (jobbra) szakította meg a Lyon veretlenségi sorozatát
Moussilou (jobbra) szakította meg a Lyon veretlenségi sorozatát
Noha Jean-Michel Aulas, az OL elnöke ostorozta a ligát a zsúfolt versenynaptár miatt (egy hét alatt három bajnokira kényszerül a gárda), Paul Le Guen vezetőedző nem keresett ilyesfajta kifogást: "El vagyunk keseredve, de a legjobb, ha máris elfelejtjük ezt az estét, mert a hét közepén jön a következő meccs. Egyszerűen nem voltunk elég hatékonyak sem elöl, sem hátul. A bajnokságot eddig sem tartottam lefutottnak, és a Lille-t sem ettől az estétől kezdve tekintem vetélytársnak." A szenegáli válogatott kapuját is őrző Sylva rövid véleménye: "Csak azt tettem, amiért odaállítottak a kapuba. A győzelem nem csak az én érdemem, igazi csapatmunka kellett hozzá. Közben nem felejtjük el, hogy bár legyőztük a bajnokot, attól még kiscsapat maradtunk. Egy jó kis csapat."

Tv: a Sport1 ma este 20.45-től élőben közvetíti a Marseille-Sochaux bajnoki mérkőzést

l EDZÔCSERE LENSBAN. Hétfőn menesztették Joel Mullert, a bajnokság 14. helyén veszteglő Lens vezetőedzőjét; helyére átmenetileg a klub egykori három játékosát, Francis Gillot-t, Eric Sikorát és Didier Sénacot nevezték ki.