VASVÁRI FERENConline 2004.10.27 15:44 Frissítve: 2012.01.30 02:48

Tornaverseny Kanyó Éva emlékére

A budapesti Tornacsarnokban teltház előtt, nyolcvanhárom - köztük serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztályú, a hazaiak közül zömmel héraklészes - tornász részvételével rendezte meg a KSI SE torna-szakosztálya - immár másodízben - a Kanyó Éva-emlékversenyt. A fiatalon elhunyt egykori KSI-s tonásznőnek tisztelgő viadalon a hazai élvonal mellett dán és szlovén versenyzők is részt vettek.

A KSI olimpikonja, Szarka Kriszta ezúttal egyéni második és csapatharmadik helyezést ért el (Fotók: NUPinfo)
A KSI olimpikonja, Szarka Kriszta ezúttal egyéni második és csapatharmadik helyezést ért el (Fotók: NUPinfo)
Kanyó Éva tizenhétszer húzhatta magára a válogatott dreszt, többször lett a magyar bajnokságok legjobbja, 1976-ban aranyérmet szerzett gerendán az Ifjúsági Barátság-versenyen, a strasbourgi ’78-as világbajnokságon negyedik helyezett magyar csapat tagja, ugyanott gerendán hatodik helyezett, ugyanabban az esztendőben a világranglista tizedik helyezettje és az Amerika-kupa legjobbja gerendán. 1976. és 1980. között a nemzetek közötti összetett viadalok ötszörös győztese. Idén lenne negyvenhárom éves... A KSI SE Torna Szakosztálya pedig méltón emlékezik egykori "gerenda-királynőjére", a támogatók és szülők segítségével - az Olimpiai Reménységek Alapítványon keresztül - az elmúlt évhez hasonlóan idén is megrendezte a róla elnevezett emlékversenyt.

A még ifjúsági korú, Európa-bajnoki második helyezett KSI-s HidvégiVid egyéniben aranyat, csapatban ezüstöt vihetett haza
A még ifjúsági korú, Európa-bajnoki második helyezett KSI-s HidvégiVid egyéniben aranyat, csapatban ezüstöt vihetett haza
A tornaverseny kiemelkedő személyiségei voltak a KSI színeiben az athéni olimpián debütáló olimpikon, Szarka Krisztina, az ez alkalommal bemutatót tartó, Európa-bajnoki harmadik helyezett lovas tehetség, Berki Krisztián, valamint a még ifjúsági korú, Európa-bajnoki második helyezett szintén lovas Hidvégi Vid. Az óvodások és kisiskolások mesterien koreografált bemutató gyakorlatai a játékosság és kedvesség, míg a nagyobbak akrobatikus gumiasztal show-ja a látványosság jegyében zajlott.

2. Kanyó Éva-emlékverseny
Férfiak (36 induló):
felnőtt:
1. Hetovics Marcell (FTC Ybl Tervező), 2. Detrői Zoltán (BHSE), 3. Czingli László (FTC Ybl Tervező)
ifjúsági: 1. Hidvégi Vid (KSI SE), 2. Horváth Dávid (FTC Ybl Tervező), 3. Nyers Csaba (KSI SE)
serdülő: 1. Vlacsil Attila, 2. Vágner Levente, 3. Duka F. Artúr (mind FTC Ybl Tervező)
csapat: 1. FTC Ybl Tervező (Vlacsil, Horváth, Hetrovics), 2. KSI SE (Vígh, Hidvégi, Kállai), 3. BHSE (Nánási, Szász, Detrői)

Nők (47 induló):
felnőtt:
1. Péntek Tünde (Hungarotel TC Békéscsaba), 2. Szarka Krisztina (KSI SE), 3. Fazakas Gerda (Vasas SC)
ifjúsági: 1. Gombás Laura (Delfin SI SE PENCOM Szombathely), 2. Braczkó Petra (KSI SE), 3. Bogyay Anna (Vasas SC)
serdülő: 1. Böczögő Dorina, 2. Kékegyi Szandra (mindkettő Hungarotel TC Békéscsaba), 3. Tölgyes Barbara (Delfin SI SE PENCOM Szombathely)
csapat: 1. Hungarotel TC Békéscsaba (Böczögő, Szalontai, Péntek), 2. Delfin SI SE PENCOM Szombathely (Tölgyes, Gombás, Gál), 3. KSI SE (Horváth, Braczkó, Szarka)