Nemzetisport.hu online 2004.07.05 20:06 Frissítve: 2011.08.17 00:14

Jimmy Jump, az idióta

Szögezzük le: hogy a "Jimmy Jump" egy feltűnési viszketegségben szenvedő idióta. A Jimmy Flitzer névre hallgató cseppet sem úriembernek immár sokadszor sikerült nagy sporteseményen az érdeklődés középpontjába kerülnie azzal, hogy berohant a pályára.

Luis Figo (balra) a döbbenettôl mozdulni sem bírt
Luis Figo (balra) a döbbenettôl mozdulni sem bírt
A lisszaboni labdarúgó Európa-bajnoki döntő második félidejében már nem csupán a magamutogatás volt a célja, a katalán "szurkoló" ennyivel már nem érte be. Becenevéhez híven diadalittasan ugrott bele a görögök kapujának hálójába, csakhogy előtte még a portugálok csapatkapitányát csapta arcul, méghozzá egy Barcelona-zászlóval. Luis Figo döbbenten állt, és percekig nem tudta megemészteni, hogy egykori csapatának jelképét vágja hozzá valaki, mintegy szembesítve őt a katalán szurkolók múlhatatlan gyűlöletével, amiért képes volt a legnagyobb riválishoz, a Real Madridhoz szerződni – még négy évvel korábban. De hogy erre miért éppen az Európa-bajnokságon, annak is a döntőjében került sor?!
Hogy a két tett közül melyik okozott nagyobb élvezetet az elkövetőnek, nem tudni. Mint ahogy arról sem szólnak a híradások, mekkora "ruhát" kapott az őt elfogó rendőröktől, miután azok eltüntették a küzdőtérről. Két eset lehetséges: antihősünk vagy született mazochista, aki azt élvezi, ha minél jobban ütik, vagy még nem kapott elég nagyot egyik ilyen akciója után sem. Utóbbi is a "pályán tarthatja" Jimmyt, hiszen a hatóságok keze ilyenkor eléggé kötött. Bármi legyen is az igazság, Jimmy boldogan tűrte, ahogy kicipelték a stadionból, az internetes oldalán pedig ismét jókora forgalmat generált. A www. jimmyjump.com-ot még hétfőn is annyian rohamozták világszerte, hogy ahhoz alig lehetett érdemben hozzáférni. A filozófiájáról azért kiderült egy, s más: "Ugrásom a kincsem, a hírnév a szabadságom, az erő és a szél az én igazságom, az egyetlen támogatóm: Jimmy Jump."