Munkatársunktól
2004.04.21 20:53 Frissítve: 2010.11.25 00:05
online

Jól szurkolt a Milan

Szegény Rosetti bíró! Március 21-én rengetegen bírálták, amiért az Adriano Galliani ligaelnökkel folytatott telefonbeszélgetését követően a 47. percben félbeszakította a LazioRoma fővárosi derbit.

Gyanítható, az újrajátszást követően is megtalálják majd őt – a Lazio-hívek feltétlenül –, hiszen a "farkasoknak" megadott, és mint később kiderült, döntetlent érő tizenegyest alighanem vitatják még pár napig.
Az első félidőben ment minden békésen (már amennyire ez városi rangadó esetén lehetséges) a maga rendjén, a csapatok kölcsönösen elhibáztak néhány lehetőséget (főképp Mancini és Lima lövése volt veszélyes), majd a Lazio megszerezte a vezetést. A 39. percben egy már-már veszni látszó labdát Zauri az alapvonalról középre kanalazott, Corradi pedig furcsa mozdulattal a hálóba lőtt.
A második félidő elejét alaposan meghajtotta a Roma, ám Peruzzi állt a vártán, egészen a 61. percig. Akkor egy jobbról belőtt labdáról Totti lemaradt, Corradi keze viszont nem, a mozdulatot pedig Rosetti kiszúrta. Hogy szándékos volt-e a kezezés vagy sem, nehéz eldönteni, a bíró mindenesetre büntetőt ítélt, amelyből Totti elemi erővel a bal felső sarokba vágta a labdát. Aztán rohant, hogy egy kamera segítségével ország-világnak megmutassa az ünneplő Roma-tábort.
És ki tudja, milyen képeket köszönhettünk volna a karmesternek, ha röviddel később szabadrúgásból nem a lécet próbálja meg kettétörni… Csakhogy Peruzzin segített a "keret", majd a másik oldalon ugyanezt megtette Corradi fejesénél is, így igazságosnak mondható, leginkább az éllovas Milannak tetsző döntetlennel ért véget a találkozó.
Az eredmény azt jelenti, hogy a Milan vasárnap bajnok lehet, ha megveri idénybeli egyetlen legyőzőjét, az Udinesét, miközben a Roma legfeljebb döntetlent játszik az Empolival.

A-liga
Elmaradt mérkőzés:
Lazio–Roma 1–1 (Corradi 39., ill. Totti 61. – 11-esből)
Az élcsoport a 30. forduló után: 1. Milan 75 pont, 2. Roma 67, 3. Juventus 63, 4. Internazionale 52, 5. Lazio 51 (48–34), 6. Parma 51 (49–40)

Szavazás

Ki nyeri az olasz bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!