A Chievo lefékezte a Milant

MISUR TAMÁSMISUR TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.03.28. 21:29
Címkék
Furcsa, a régi szép időkre emlékeztető fordulót rendeztek vasárnap a Serie A-ban: a 27. játéknap összes találkozója egy időben, délután háromkor kezdődött. Az éllovasok közül a Milan csak döntetlent játszott hazai pályán a Chievo ellen, ám Milánóban ennek a pontnak is örültek, hiszen a 79. percben még a vendégek vezettek 20-ra, és az egyenlítő gólt a 97. percben (!) szerezte a hazai gárda. Az üldözők közül csak a Juve tudott élni az éllovas kisebb botlásával, miután a "zebrák" 31-re megverték a Modenát, míg a Roma óriási meglepetésre hazai pályán kikapott a Bolognától, és ezzel gyakorlatilag elköszönt bajnoki álmaitól. A Lazio, Parma, Inter trió tagjai nyertek, az utolsó öt helyezett egyaránt kikapott, Roby Baggio pedig megszerezte pályafutása 201. és 202. A-ligás gólját.
Andrij Sevcsenko fejesének hála, a Milan legalább egy pontot megmentett a Chievo elleni összecsapáson
Andrij Sevcsenko fejesének hála, a Milan legalább egy pontot megmentett a Chievo elleni összecsapáson
Andrij Sevcsenko fejesének hála, a Milan legalább egy pontot megmentett a Chievo elleni összecsapáson
Andrij Sevcsenko fejesének hála, a Milan legalább egy pontot megmentett a Chievo elleni összecsapáson
Andrij Sevcsenko fejesének hála, a Milan legalább egy pontot megmentett a Chievo elleni összecsapáson
Andrij Sevcsenko fejesének hála, a Milan legalább egy pontot megmentett a Chievo elleni összecsapáson
A Milan gyakorlatilag legjobb összeállításában, igaz, Sevcsenkóval a kispadon kezdett a Chievo ellen, ám hamar kiderült, hogy az igazi futballt ezúttal a vendégek mutatják be. A rendkívül okosan játszó veronaiak a szünetre kétgólos előnnyel fordultak, és semmi sem utalt arra, hogy a második félidőben változik a helyzet. A fordulás után a Milan rohamozott, de Marchegiani kapuja sokáig nem forgott veszélyben. Aztán a 80. percben Pirlo telibe találta a bal felsőt, majd az elkeseredett hazai rohamok a 97. percben egyenlítést eredményeztek: Sevcsenko tíz méterről fejelt a hálóba. (Marchegiani sérülése miatt volt ilyen hosszú a ráadás, de Paparesta játékvezető egyértelműen jelezte, hogy meddig játsszák a meccset.)

A forduló eredményeit és a bajnokság állását Európai topligák című összeállításunk Olaszország rovatában olvashatják.
"A futballban előfordulnak ilyen meccsek, igaz, általában el szoktuk őket veszíteni. Most szerencsénk volt, de biztos vagyok benne, hogy ezt csak egy kisiklásnak kell tekintenünk, nem beszélnék krízisről – értékelt Carlo Ancelotti, a Milan mestere, míg kollégája, Luigi Del Neri a következőket mondta: – Tökéletes mérkőzést játszottunk, sajnos a hajrában két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, így kidobtunk két pontot az ablakon." ---- A forduló meglepetése kétségkívül a Roma hazai veresége volt. A Pecchia közeli gólja miatt hátrányba került "farkasok" az első félidő utolsó húsz percében nagyszerűen futballoztak, ekkor akár 5–1-re is elhúzhattak volna, a szünet után viszont érthetetlen módon összeomlottak, és a Bologna Tare szép fejesével még a győztes gólt is megszerezte, így sorozatban harmadszor nyert. "Képtelen vagyok megmagyarázni, hogy a szünet után mi történt a csapatommal, talán a csütörtöki kupameccs fáradtságát éreztük" – tárta szét a kezét Fabio Capello, a Roma trénere.
A második helyre a Juventus jött föl, amely 3–1-gyel küldte haza az egy hete edzőt váltó Modenát. A "zebrák" egy félidőt átaludtak, majd a másodikban felpörgették a ritmust, és két szögletből elmentek 2–0-ra. Aztán feljött a Modena, de a Juve végül – némi játékvezetői segítséggel (2–1-nél egy vitatott szituáció a hazai 16-oson belül és a harmadik hazai gól, amelyet egy szabálytalanság és leshelyzet előzött meg) – otthon tartotta a három pontot. "A második helyet sikerült átvennünk, és fél szemmel talán érdemes lesz elkezdeni figyelni arra is, hogy mit csinál a listavezető" – szólt a Juvét irányító Marcello Lippi ,,fenyegető" nyilatkozata.
A BL-indulást jelentő negyedik helyért harcoló trióból a Parma nyert a legsimábban, bár az Empoli felett aratott győzelemhez két fontos tényt nem szabad elhallgatni: a 6. percben, 0–0-nál Frey hárította Di Natale tizenegyesét, míg 1–0-nál a sárga-kékek javára is megítéltek egy (Gilardino által gólra váltott) büntetőt, pedig a támadó lépett rá a kapus lábára.
A Lazio a Perugiához látogatott, és szintén nyert, bár kevésbé fölényesen, mint a Parma. A kékek Fiore parádés ollózásos góljával szereztek vezetést, aztán a hazaiak egyenlítettek, de Mancini csapata a pályafutása első laziós gólját szerző Giannichedda révén ismét előnybe került, amelyet ha nehezen is, de végül sikerült megőriznie. A Lazio négy mérkőzés után nyert újra, a Perugia ötmeccses veretlensége viszont megszakadt. ---- Közvetlen riválisaihoz hasonlóan az Inter is begyűjtötte a három pontot, bár a látottak alapján a Reggina legalább az egyik pontot megérdemelte volna. A 12 játékosát nélkülöző milánói "sztárcsapat" elképesztő védelmi hibákból érte el két gólját: a 41. percben Inter-szöglet után Bonazzoli a saját kapujába csúsztatott, a 93. percben pedig Belardi kapus és Torrisi együtt segített Adrianónak abban, hogy két hónap után újra gólt szerezzen. "Ügyesek és szerencsések voltunk" – ismerte el Alberto Zaccheroni, az Inter edzője.
Távirati stílusban a többi mérkőzésről: Bresciában a fantasztikus formában lévő Roberto Baggio két csodálatos góllal és egy pazar gólpasszal járult hozzá a "fecskéknek" a sereghajtó Ancona felett aratott gólzáporos győzelméhez; Genovában a Samp Flachi révén kétszer is vezetést szerzett a Lecce ellen, ám az újonc déli gárda hitt a döntetlenben, és az erőfeszítéseit egy megérdemelt pont koronázta – a Samp két forduló alatt kétszer dobta el a győzelmet a 93. percben; Sienában a norvég Flo az 5. percben egy méterről bevette az Udinese hálóját, és bár ezt követően mindkét gárdának rengeteg helyzete volt (a vendégek Iaquinta révén a lécet is eltalálták), végül maradt az 1–0-s a hazai siker.

Tv: a Sport1 hétfőn 18.15-kor sugározza a 27. forduló összefoglalóját ---- 35. forduló: Ascoli–Torino 0–0, Bari– Venezia 1–2 (Bruno 43., ill. Biancolino 38., Poggi 49.), Catania–Genoa 1–0 (Oliveira 89.), Como–Fiorentina 0–2 (Riganó 21. és 86.), Napoli–Cagliari 1–0 (Dionigi 72.), Pescara–Messina 1–2 (Alteri 75., ill. Sullo 29., Guzman 73.), Ternana–Livorno 1–2 (Borgobello 74., ill. Chiellini 22., Lucarelli 85.), Treviso–Avellino 2–1 (Parravicini 35., Reginaldo 77., ill. Kutuzov 20.), Triestina–Piacenza 0–0, Verona–Salernitana 0–0, Vicenza–Albinoleffe 1–0 (Schwoch 86.)
Az állás: 1. Palermo 60 pont (34 mérk.), 2. Messina 58, 3. Livorno 57, 4. Atalanta 55 (41–30, 34), 5. Piacenza 55 (34–26, 34), 6. Ternana 54, 7. Cagliari 53 (54–36), 8. Fiorentina 53 (41–39), 9. Triestina 51, 10. Catania 50 (40–35), 11. Vicenza 50 (37–32), 12. Torino 49, 13. Napoli 45, 14. Treviso 42, 15. Ascoli 40 (36–40), 16. Genoa 40 (34–41), 17. Venezia 40 (28–38), 18. AlbinoLeffe 40 (31–43), 19. Verona 39 (40–47), 20. Salernitana 39 (28–38, 34), 21. Pescara 38, 22. Bari 34, 23. Como 32, 24. Avellino 25
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik