MISUR TAMÁSonline 2004.03.07 22:39 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Újabb rangadót nyert a Roma

A Milan továbbra is fölényesen vezeti a Serie A táblázatát, miután a 24. forduló vasárnap délutáni mérkőzésén könnyedén elintézte a Sampdoriát. A listavezető piros-feketék üldözői közül szombat este a Juventus szenvedve gyűjtötte be a három pontot a Brescia elleni idegenbeli összecsapásán, míg vasárnap este a Roma az Inter elleni rangadón ismét nagyszerű előadással rukkolt ki, és megérdemelten győzött.

Antonio Cassano (képünkön) az elsô félidô végén higgadtan mattolta Francesco Toldót
Antonio Cassano (képünkön) az elsô félidô végén higgadtan mattolta Francesco Toldót
A forduló egyéb eredményei közül mást nem nagyon érdemes külön is kiemelni, hiszen az összes többi találkozó döntetlenre végződött, kivéve a Bologna–Lazio mérkőzést, amelyet a nagy hó miatt későbbre halasztottak.
Időrendben haladva a Juventus szombat esti bresciai sikerével kell kezdenünk. A meglehetősen tartalékos (Del Piero, Tacchinardi, Trezeguet, Ferrara és Montero nélkül kezdő) "zebrák" ellen a Brescia már a 3. percben vezetést szerzett: Legrottaglie és Buffon hibája után Mauri talált a vendégek kapujába. A jobban játszó Brescia a félidő hajrájában Caracciolo révén megduplázta az előnyét (Roby Baggio volt a "feladó"), és ekkor bizony kevesen számítottak arra, hogy a Juve a második félidőben megfordítja a meccset. Pedig éppen ez történt, igaz, Bertini játékvezető aktív közreműködésével, a bíró ugyanis Nedved enyhén szólva is megkérdőjelezhető elesését követően 11-est ítélt a vendégek javára, amelyet Miccoli háromszor értékesített, míg egyszer gól lett belőle. (Vagy a 16-osra befutó játékosok, vagy a csatár megtorpanása zavarta kétszer is a bírót.) Aztán jött még egy-egy találat – a lesen álló – Di Vaiótól és Nedvedtől, és Marcello Lippi máris mondhatta: "Az első félidőben borzasztó rosszul játszottunk, tudásunk harminc százalékát nyújtottuk, de a szünet után már egy másik csapatot láttam a pályán. A két gyors gólunk sokkolta a Bresciát, és szerencsére nem elégedtünk meg az egyenlítéssel."
"Az első félidőt három nullás vezetéssel kellett volna zárnunk, és a másodikban sem játszottunk rosszul. Sajnos a bírói hármas tevékenysége minősíthetetlen volt" – találta meg a vereség okát Gianni De Biasi, a Brescia trénere.
A Juve után a következő pályára lépő dobogós a Milan volt, amely az újonc Sampdoriát fogadta. A piros-feketék ebben az idényben már háromszor találkoztak a Samppal (egyszer a bajnokságban, kétszer a kupában), és mindig legyőzték, így nem lehetett kérdés, hogy ezúttal is ők az esélyesek. A genovaiak megpróbálták felvenni a versenyt a listavezetővel, amely azonban ismét túlságosan erős volt nekik: a Milan elsősorban Kaká, valamint Pirlo nagyszerű játékának köszönhetően 3–1-re nyert, és igazából 1–1-nél sem volt az embernek olyan érzése, hogy a vendégeknek van esélyük a pontszerzésre. "Szép mérkőzést játszottunk, mert rengeteg helyünk volt támadni. Szerencsére a Sampdoria nem zárkózott be, hanem volt bátorsága futballozni" – értékelt Kaká, aki szerint messze még a bajnokság vége, egyelőre nem szabad ünnepelni. Carlo Ancelotti mester szavai: "Kiváló formában vagyunk, és friss játékosok beiktatásával igyekszem elkerülni, hogy krízisbe kerüljünk. A meccs végén csak egy csatárral játszottunk, de engedélyem volt rá Berlusconi elnök úrtól." "Szerencsére ebben a bajnokságban nem csak a Milan szerepel…" – mosolygott szomorúan Walter Novellino, a Samp mestere.
Vasárnap este a Roma–Internazionale rangadó zárta a fordulót. A "farkasok" a tőlük megszokott lendülettel kezdték a találkozót, az első félidőben három érvénytelen gólt is szereztek – Emersonét les, Tottiét vélhetően kezezés, míg Samuelét a kapus akadályozása miatt nem adta meg a bíró, de kommentárok szerint a háromból legalább egy szabályos volt –, miközben a vendégek Adriano révén mindössze egy kapufáig jutottak. Már úgy tűnt, gól nélkül ér véget a játékrész, amikor ismét villant a Roma támadógépezete, és szabályos körülmények között is Toldo hálójába került a labda. Dacourt, Totti összjátékot követően Cassano lépett ki a védők közül, és higgadtan a hálóba emelte a labdát.
A második félidőben folytatódtak a hazai rohamok, amelyeknek a 63. percben lett eredményük: Cassano kiugratását követően Mancini lódult meg, aki az útjába került, kicselezte, majd a berobbanó Tottit megelőzve ballal a hálóba lőtt. Erre a gólra Vieri egy lepattanóból még válaszolt, a végén azonban Totti büntetőből, majd Mancini akcióból (mindkettő előtt Cassano volt a főszereplő) szertefoszlatta a látogatók pontszerzési álmait.
Távirati stílusban a többi mérkőzésről: Anconában Ganz (lesgyanús) góllal a hazaiaknak szerzett vezetést, majd Di Michele egyenlített, aztán az 50. percben Ganz kicsit érthetetlen módon pirosat kapott, de a vendégek nem tudták kihasználni a létszámfölényes helyzetet; Veronában a Chievo szakadó esőben fogadta az Empolit, amelyet annak ellenére sem vert meg, hogy Lucchini kiállítása (45. perc) miatt a teljes második félidőt emberelőnyben játszotta le; Leccében a hazaiak többet tettek a győzelemért a Sienánál, ám Chevantonnak legalább kétszer balszerencséje volt, így a piros-sárgák kénytelen voltak megelégedni a gól nélküli döntetlennel; Udinében a látottak alapján igazságos döntetlen született a "zebrák" és a Perugia között, ám mindkét csapat több 11-est reklamált a játékvezetőnél.

Tabella, fordulóról fordulóra

Tv: a Sport1 hétfőn 20.45-től sugározza a 24. forduló összefoglalóját