MISUR TAMÁSonline 2004.03.06 22:18 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Ferrari rontott, de pontot is mentett

Döntetlennel ért véget szombaton a Serie A 24. fordulójának nyitó találkozója, a ModenaParma emíliai derbi. A Parma már az első percben gólt szerzett, de les miatt Gilardino találatát érvénytelenítette a játékvezető.

Tabella, fordulóról fordulóra

A gólzsák nem sokkal később a kapufát találta el, majd a szakadó esőben egy darabig kiegyensúlyozott játék folyt, amelyet a 42. percben Pivotto gólja tört meg: a modenai hátvéd Domizzi beadását követően akrobatikus mozdulattal talált Frey hálójába. A Parma mégsem hátrányban ment az öltözőbe, mert a Grandoni által Gilardino ellenében elkövetett szabálytalanságért járó (vitatható) büntetőt a sértett váltotta gólra.
A második félidőben a Vignaroli, Milanetto, Kamara, Makinwa kvartettel támadó Modena újra vezetést szerzett, amikor Ferrari hibája után Domizzi csapott le a labdára és talált a vendégkapuba, de a hátvéd a hajrában kijavította a bakit: a 87. percben szép fejessel vette be Zancopé kapuját.
Az értékelések szerint a döntetlen igazságosnak tekinthető eredmény, amit Alberto Gilardino értékelése is alátámaszt: "Az elmúlt napokban rengeteg tétmérkőzést játszottunk, és bizony elég fáradtak voltunk, ezért is örülök annak, hogy a hajrában sikerült kiegyenlítenünk, ráadásul Ferrari egyébként is megérdemelte ezt a gólt."
Végül pedig két hír az Interről. A kék-feketék állítólag azon fáradoznak, hogy megszerezzék Emersont, a Roma brazil középpályását. A két klub elvben állítólag már meg is egyezett egymással, miután pénznek nem kell forognia, ugyanis az Inter Christian Vierit adná Emersonért cserébe, és ez az ötlet a hírek szerint minden érdekeltnek tetszik. A milánóiakkal kapcsolatos másik hír, hogy Fabio Cannavaro felépült a Juve elleni kupameccsen szerzett izomsérüléséből, így elvben bevethető lesz a Roma elleni vasárnap esti rangadón.

Tv: a Sport1 vasárnap 14.45-től a Milan–Sampdoria, 20.15-től a Roma–Internazionale rangadót közvetíti élőben

A-liga
24. forduló, szombat délutáni mérkőzés:
Modena–Parma 2–2 (Pivotto 42., Domizzi 60., ill. Gilardino 45. – 11-esből, Ferrari 87.). A Brescia–Juventus 2-3 (2-0). A többi találkozót vasárnap rendezik meg.