Nyilasi Tibor örül annak, hogy még vannak zsivány labdarúgók is

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2002.08.15. 21:35
Címkék
Nem volt egyszerű jegyet szerezni a Zalaegerszeg–Manchester United öszszecsapásra, ám a hatalmas érdeklődés ellenére a magyar labdarúgás krémje a Puskás Ferenc-stadionban tekintette meg a nem mindennapi kilencven percet. A realitásoktól nem elszakadó labdarúgók, edzők és vezetők talán csak titkon reménykedtek abban, hogy sikerülhet a bravúr, a többség alighanem már a tisztes helytállással is elégedett lett volna. Ezúttal néhány szakember véleményét olvashatják, szavaikból kiderül, hogy szükség van a zsiványokra, a szerencséért meg kell dolgozni és hogy nem szabad hasra esni a világsztárok előtt. Nyilasi Tibor (az utánpótlás-válogatottak szakfelügyelője): –Már a mérkőzés előtt azt mondtam, köszönet a ZTE-nek, amiért Magyarországra hozta a Manchester Unitedet, most, a kilencven percet követően azonban csak felsőfokban tudok beszélni az egerszegiekről. A labdarúgók maximálisan betartották a taktikai utasításokat, nem kapkodtak, szemre is tetszetős rövid passzos futballt játszottak. Mondhatom azt, hogy szinte nem hittem a szememnek, ugyanis a bajnokcsapat játékosai taktikailag és minden más szempontból felülmúlták a világhírű ellenfelüket. Ez a találkozó bebizonyította, hogy kellenek az olyan zsiványok, mint Urbán Flórián vagy Vincze Ottó, akik az ilyen kiélezett párharc során is meg merik csinálni, amit az edzéseken szoktak… Felejthetetlen élmény volt szenvedni látni az angol sztárcsapat játékosait, akik nem tudtak felpörögni, az idő előrehaladtával pedig egyre türelmetlenebbé váltak. Nem hagyhatom szó nélkül a csodálatos szurkolást, le a kalappal a stadionba kilátogató nézők előtt. Kilencvenöt óta a Ferencváros-Grashoppers mérkőzésre emlékeztek előszeretettel a szurkolók, most már szerencsére másról is lehet beszélni. Várjuk az újabb csodát…

Gellei Imre (a magyar válogatott szövetségi kapitánya): –Egy szűk baráti társasággal már Zágrábban is láttam a ZTE-t, és mondhatom, hogy Bozsik Péter együttesének az akkori helytállást most sikerült felülmúlnia. Kulturáltan, szervezetten, fegyelmezetten futballoztak a zalaiak, tudatosan lassították a Manchester játékát, labdabirtoklásban viszont mertek alkotni. Minden ehhez hasonló nagyobb derbinek vannak nehezebb időszakai, és bár ezúttal sem volt másként, a szerencse is pártolta az egerszegieket. Azt azonban nem szabad elfelejteni, a szerencse annak az oldalára áll, aki megdolgozik érte… Úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel zárul a meccs, ám végül egy parádés támadás végén született gól feltette a koronát a futballisták teljesítményére. Hiába voltak hiányzói a Zalaegerszegnek, a pályára lépők jól futballoztak, és nagyon sok ember rokonszen-vét vívták ki. A találkozó bebizonyította, ha a labdarúgók tudásuk legjavát nyújtják, ha képesek igazi csapatként funkcionálni, akkor korántsem biztos, hogy a jobbik együttes nyer. Ezért is kerestem az elmúlt időszakban azokat a játékosokat a válogatott keretbe, akik tudják úgy adni magukat, mint tették azt ezek a zalai gyerekek.

Egervári Sándor (az MTK Hungária mesteredzője): – Valamennyiünk számára, akik aggódunk a magyar futballért, örömünnep volt a szerda este. Jó volt látni, hogy egy hazai csapat aktív résztvevője egy ilyen mérkőzésnek, de felemelő érzés volt azzal is szembesülni, hogy mekkora érdeklődés van az összecsapás iránt. Utoljára ezt az örömérzést a Dunaferr edzőjeként élhettem meg, amikor a Hajduk Splittel, a Rosenborggal és a Feyenoorddal játszottunk. Nagyon sokan legyintenek a futballunkra, és bár ennek a győzelemnek köszönhetően nem lettünk esélyesei a párharcnak, igenis bebizonyosodott, nem lehet leírni a magyar labdarúgást. Taktikailag felkészült volt a ZTE, de legalább ilyen fontos, hogy a mentális felkészülés is remekül sikerült. Az egerszegiek nem estek hasra a világsztárok előtt, példamutató hozzáállással csodálatos győzelmet arattak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik