Videó: amikor Nyilasiék lőttek kettőt 0–3 után az osztrákoknak

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 10:18
A Puskás Arénában megrendezett, vasárnapi Magyarország–Oroszország (2–3) válogatott labdarúgó-mérkőzés kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint alakult, mint az 1982-ben, a Népstadionban játszott Magyarország–Ausztria (2–3) felkészülési meccs.

Az orosz válogatott vasárnap úgy győzött zárt kapus mérkőzésen 3–2-re a Puskás Arénában, hogy a 46. percben már 3–0-ra vezetett. 1982 márciusában az osztrákok 40 ezer néző előtt vezettek a mieink ellen a Népstadionban 3–0-ra 51 perc játék után, de a meccs hajrájára összekapta magát Mészöly Kálmán csapata, amelyben olyan klasszisok szerepeltek, mint a két gólszerző, Várady Béla és Nyilasi Tibor vagy éppen Fazekas László és Törőcsik András. Ugyanakkor abban a csapatban is játszott egy Sallai: az oroszok ellen vasárnap gólt szerző Sallai Roland nagybátyja, Sallai Sándor.

Az 1982-es Magyarország–Ausztria (2–3) meccsen egyébként kimondottan szép gólok születtek, az osztrákok kétszer is a tizenhatoson kívülről találtak be, ahogy szabadrúgásból Várady Béla is. Az osztrákoktól elszenvedett 3–2-es vereség után három hónappal világbajnokságon szerepelt a magyar válogatott, jó lenne, ha a mostani, oroszok elleni 2–3 után jövőre Eb-résztvevők lehetnénk…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik