Videó: amikor Illés góljára héttel válaszoltak Ronald Koemanék

Vágólapra másolva!
2020.08.21. 11:44
Az elmúlt napok magyar érdekeltségű kupacsatái után videós múltidézőnkben ezúttal az FC Barcelona vezetőedzője, a napokban kinevezett Ronald Koeman „magyaros” emlékeit elevenítjük fel...

Az FC Barcelona élére a héten kinevezett Ronald Koeman kapcsán talán nem mindenki emlékszik rá, hogy a 78 válogatott fellépésén 14-szer eredményes, remek rúgótechnikájának köszönhetően védőként is igen gólerős holland az egyik találatát éppen Magyarország ellen szerezte.

A számunkra igen kellemetlen emlékű, 1994. június 1-i, eindhoveni meccsen az amerikai világbajnokságra készülő (ott negyeddöntőbe jutó) hollandok 1–0-s hátrányból fordítva győztek 7–1-re. Verebes József szövetségi kapitány válogatottjaIllés Béla tizenegyesből elért góljával szerezte meg a vezetést a 10. percben, de a 24. percben, az ugyancsak büntetőből eredményes Koeman találatánál már a hollandok vezettek 3–1-re… A hazaiaknál Dennis Bergkamp és Frank Rijkaard is duplázott a mérkőzésen.

Érdekesség, hogy a két válogatott következő találkozásakor, 2010 júniusában is Magyarország ellen melegített be a világbajnokságra a dél-afrikai tornán utóbb döntőig menetelő holland válogatott, és Dzsudzsák Balázs 6. percben szerzett góljával akkor is a mieink szerezték meg a vezetést Amszterdamban – amire hat gól érkezett válaszként Arjen Robbenéktől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik