Válogatott: Tisztában vagyunk a helyzettel, de még van esély - Csábi

Vágólapra másolva!
2013.10.14. 12:54
Csábi József már közvetlenül a Hollandia–Magyarország világbajnoki selejtező után tudta, hogy őt kérik fel megbízott szövetségi kapitánynak az Andorra elleni mérkőzésre. A szakember elmondta: bár tisztában vannak a helyzettel, még mindig van némi esély a továbbjutásra.

„Nem mindennapi dolog történt Amszterdamban, Egervári Sándor már a meccs után a folyosón félrehívta Csányi Sándort és a főtitkárt, majd meghozták a döntést, aztán engem már ott a folyosón felkértek a keddi meccs levezénylésére" – mondta Csábi József megbízott szövetségi kapitány a mai sajtótájékoztatón.

„Különleges helyzet alakult ki, az élet produkál ilyeneket néha. Tisztában vagyok a pozíciómmal, ami a keddi meccsig szól, erre készítem fel a csapatot, ennek szellemében tevékenykedünk holnap estig. A lemondás az egész stáb fejében megfordult, mert együtt jöttünk és dolgoztunk, kimondottan a vezetőség kérésére született ez a döntés."

A megbízott szövetségi kapitány szerint még mindig van esély a pótselejtezőt érő második helyre. A végsőkig kell küzdeni, amelyhez tiszta fejű játékosok kellenek.

„A keret adva van erre a mérkőzésre, változtatni nem tudunk. Elmondtam a srácoknak, amit kellett. Mély sebeket ütött az amszterdami meccs, ebből a gödörből kell kijönnünk. Tiszta fejű emberekre van szükségem, nem szabad foglalkoznunk a pénteki meccsel. Tisztában vagyunk a helyzettel, de még mindig van esély, amit meg kell ragadnunk, a végsőkig küzdeni kell. Andorra nagyon stabil csapat, de meg lehet őket törni, törekednünk kell rá, hogy minél több gólt szerezzünk. Érződik mindenkin a pénteki találkozó hatása, de próbálunk függetlenedni tőle."

„Olyan szintre szeretnénk juttatni a csapatot mentálisan, hogy nagy különbségű győzelmet arassunk, rendet kell tenni a fejekben. A játékosok megdöbbentek az eredményen és az utána lévő fejleményeken. A tegnapi edzés oldottabb volt, mindenki a keddi találkozóra összpontosít, nincs idő a sebek nyalogatására. A remény hal meg utoljára, bízunk még benne, hogy meglehet a második hely, egyelőre nem akarok foglalkozni a pénteki meccsel.”

„Ebből a meccsből nem lehetjólkijönni, mert ha 2–0 lesz, akkor mindenki azt kérdezi, hogy miért nem 3. Gyorsan kellett döntenem, és nagyon büszke vagyok rá, hogy ha csak egy meccs erejéig is, de én lehetek a válogatott megbízott szövetségi kapitánya, bár nem ilyen körülmények között szerettem volna az lenni.”

„A kezdőcsapat összeállításában sok mindent figyelembe fogok venni, lesz változás, ez biztos. Ha pótselejtezőt játszhatunk, majd az MLSZ vezetése dönti el, hogy ki lesz a megfelelő ember a kispadra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik