Válogatott: Olsennek gondjai vannak csatárposzton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 21:12
null
Morten Olsennek nagy fejtörést okoz a dán támadójáték kidolgozása (Fotó: MTI)
Morten Olsen dán szövetségi kapitány elsősorban a csatárposzton érez hiányt az újjáépülő válogatottjában, amelynek következő felkészülési mérkőzése csütörtökön a magyar válogatott ellen lesz Debrecenben.

 

„Gondjaink vannak csatárposzton, egyik támadónk sem üti meg azt a szintet, amelyhez az A-csapatnál szoktunk. Ez van, ezzel együtt kell élnünk – beszélt őszintén Morten OlsenDebrecenben, ahol edzést tartott a dán csapatnak. – Két csatárt hoztunk magunkkal, nagyon különböző a stílusuk. Martin Brathwaite gyors, míg Morten Rasmussen erős, a tizenhatoson belül tartózkodó, kevésbé mozgékony játékos. Ez azt jelenti, hogy a játékrendszerünket a szerint kell variálni, hogy éppen melyikük van a pályán."

A dán sajtó Simon Makienok és Andreas Cornelius meghívását hiányolta, de Olsen szerint ők nem elég jók ahhoz, hogy a magyarok, illetve hat nappal később a svédek ellen bevesse őket. Lasse Vibe ütheti még meg a válogatott szintjét, de ő az utóbbi időben sok sérüléssel bajlódott. Nicklas Bendtner pedig kiszámíthatatlan…

„Nicklas világklasszis lenne, de nem látok benne elég szorgalmat ahhoz, hogy visszaküzdje az erőnlétét megfelelő állapotba. A válogatottban pedig csak így lenne esélye" – mondta Bendtnerről Olsen.

A keddi edzés alapján Brathwaite kap bizalmat. Ami a többi csapatrészt illeti, kevesebb a gond,igaz, Michael Krohn-Dehli játéka a középpálya közepén a Macedónia elleni 0–3-as meccsen nem jött be. A Celta Vigo játékosa újabb esélyt kaphat, a bal oldalán Christian Eriksennel, a jobb szélen Kasper Kuskkal.

Szintén a középpályán játszhat a Bayern nagy felfedezettje, Pierre-Emile Höjbjerg, aki Debrecenben kezdőként mutatkozhat be a válogatottban.

A védelem és a középpáylyás sor között Williams Kvist játszhat a 4–1–4–1-es rendszerben. A hátvédsort Lars Jacobsen, Simon Kjaer, Daniel Agger és Jakob Ahlmann alkothatja a válogatott egyik legnagyobb ásza, a Leicester Cityben szenzációs évadot produkáló Kasper Schmeichel előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik