Válogatott: Muszáj hozzászoknunk a nyomáshoz – Marco Rossi

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 13:09
null
Marco Rossi szerint többet érdemelt volna a csapat az NL-ben (Fotó: MLSZ)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Ropssi a török fanatik.com oldalnak adott interjút, melyben a válogatottról, a Nemzetek Ligájáról és természetesen Szalai Attiláról kérdezték.

Marco Rossiék megváltoztatták a meghívott a játékosok kiválasztásának feltételeit.

„A pandémia miatti leállás alatt megváltoztattuk a kritériumokat a válogatottnál. Olyan játékosokat kerestünk, akik fizikailag erősek, gyorsak és sokat dolgoznak. Megmutattuk, hogy egy csapat vagyunk és együtt küzdünk akár nyerünk, akár veszítünk. A nemzetközi szinten még kevésbé ismert játékosaink is megtapasztalták, hogy eljuthatnak arra a szintre, ahol a társaik vannak.”

A kapitány szerint minden pontot megérdemeltünk, sőt, többet érdemelt volt a válogatott.

„Nyilvánvalóan, senki nem várt tőlünk ilyen teljesítményt. Másodikak lettünk a csoportunkban az A-ligában, ahol rajtunk kívül Anglia, Németország és Olaszország szerepelt. Ez nem szerencse volt, megérdemeltünk minden egyes pontot. Az utolsó meccsen kettő-nullára kikaptunk az olaszoktól, de jobb eredményt érdemeltünk volna. A kapusuknak, Donnarummának remek meccse volt. Most az elvárásaink nőttek, de muszáj hozzászoknunk a nyomáshoz és kijutni a 2024-es Európa-bajnokságra.”

Szalai Attila lehet a válogatott egyik vezéregyénisége, talán Szalai Ádám egyik utódja.

„Attila remek karakter, azt várom tőle, hogy a magyar válogatott egyik vezéregyénisége lesz Szalai Ádám visszavonulása után, aki helyét nem lesz könnyű betölteni. Mindig a pályán van, mert megbízható, stabilan mindig ugyanazt a teljesítményt nyújtja. Emellett a védelem jól működik, nem változtathatsz, hacsak nem történik valami baj. Arról szóltak a hírek, hogy az egyik topligába igazol, én is ezt gondoltam, szóval kicsit meglepett, hogy maradt, de ezzel nincs baj. Attila egy nagy csapatban stabil kezdő és fontos játékosa az együttesnek. A Fenerbahce domináns csapata a török labdarúgásnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik