Válogatott: Gera visszatért Marco Rossi szakmai stábjába

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.05.21. 16:20
Hétfő óta készül a magyar labdarúgó-válogatott a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra. Pénteken a sajtó munkatársai ismét bepillantást nyerhettek a munkába, miközben a szövetségi kapitány, Marco Rossi, valamint a hátvéd, Szalai Attila válaszolt az újságírók kérdéseire.
Marco Rossi bejelentette, hogy Gera Zoltán visszatér a szakmai stábjába (Fotó: Árvai Károly) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Marco Rossi bejelentette, hogy Gera Zoltán visszatér a szakmai stábjába (Fotó: Árvai Károly) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Marco Rossi azzal kezdte, hogy kifejezte részvétét és szomorúságát a világhírű játékvezető, Puhl Sándor halála miatt. Ezután bejelentette: Gera Zoltán visszatér a szakmai stábba – mint ismert, Giovanni Costantinót kinevezték az MTK Budapest új vezetőedzőjének , és az Európa-bajnokság végéig az egyik másodedzője lesz.

„Nagyon örülök, hogy ismét velünk lehet mint ember és mint szakember is, ráadásul mindenki nagyon jól ismeri.″

A válogatott programjáról elmondta, a héten inkább az óvatos fizikai felkészülésen volt a hangsúly, míg a jövő heti, ausztriai edzőtáborban a taktikai részletek kerülnek előtérbe.

„Többé-kevésbé jó állapotban van mindenki, az a feladatunk, hogy ezt megtartsuk, és javítsuk. Jól haladunk, elégedett vagyok az eddigi munkával.″

Elárulta: nagyon nehéz dolga lesz, amikor el kell döntenie, ki lesz az a 3 mezőnyjátékos és 1 kapus, akit ki kell hagynia a keretből, egyébként 3-4 kérdőjel van még a fejében.

Végül egy érdekes történetet osztott meg velünk:

„Interjút adtam a France Footballnak, és az újságíró megkérdezte tőlem, hogy mit szólok Karim Benzema visszatéréséhez a francia válogatottba. Mondtam neki tréfásan, hogy akkor most már nem mi vagyunk a favoritok. A viccet félretéve: semmi sincs előre eldöntve, a meccseket még le kell játszani, aztán majd kiderül, melyik csapat nyer. Nehéz lesz pontot szerezni, de minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, úgyhogy nem aggódom.″

Ezután Szalai Attila vette át a szót, úgy érzi, sikeres fél év van mögötte.

„Még akkor is, ha a török bajnokságban nem sikerült elérnünk a kitűzött célt. De ha az egész évet nézem, akkor klub- és válogatott szinten is büszke lehetek a teljesítményemre. Jó érzésekkel érkeztem a válogatottba is, jó volt újra találkozni a srácokkal, mindnyájan nagyon vártuk már, hogy itt lehessünk.″

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

A MAGYAR VÁLOGATOTT EDZÉSE

AZ EB-RE KÉSZÜLŐ BŐ KERET**
Kapusok:
Bogdán Ádám(Ferencváros),Dibusz Dénes(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Tóth Balázs(Puskás Akadémia)*
Védők:
Bolla Bendegúz(Mol Fehérvár FC),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár),Hangya Szilveszter(Mol Fehérvár),Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc)*,Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Spandler Csaba(Puskás Akadémia),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András(DAC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország)
Támadók:Hahn János(Paksi FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország),Varga Roland(MTK Budapest)
A dőlt betűvel szedett játékosok már az edzőtáborban vannak.
*Sérülés miatt nem edzett.

**Az Eb-re 26 játékos nevezhető.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik