Válogatott: Ádám Martin góllal zárná csodás idényét

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.06.03. 08:01
null
Ádám Martin boldog, hogy ismét válogatott kerettag lett, és arra készül, hogy góllal bizonyít (Fotó: Dömötör Csaba)
Ádám Martin azt reméli, megszerzi első gólját a válogatottban a júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzések egyikén.

 

Még nem tudni hogy hol vág neki a 2022–2023-as évadnak az NB I gólkirálya, Ádám Martin, azt ellenben igen, hogy a telki válogatott bázis recepcióján még a Paks támadójaként jelentkezett be. Már kétszeres válogatottként.

„Ha valaki az év elején azzal áll elém, hogy a szezon nem ér véget nekem az utolsó bajnoki fordulóval, aligha hittem volna neki, de mondanom sem kell, mennyire örülök annak, hogy itt lehetek – árulta el lapunknak a 27 éves csatár. – Óriási megtiszteltetésnek veszem, hogy ismét meghívót kaptam Marco Rossitól, bizakodva várom az előttünk álló négy meccset. Nem tudom, mennyi lehetőséget kapok, de minden egyes percet próbálok kihasználni. A márciusi összetartáson is jól éreztem magam, ám az valamelyest még az ismerkedés jegyében telt. Most már ismerek mindent és mindenkit, és csak megerősíteni tudom, amit mások korábban elmondtak: ez nagyszerű közösség!”

A hangulaton azonban ronthat a már említett négy mérkőzés: tizenegy nap leforgása alatt Angliával kétszer, Olaszországgal és Németországgal egyszer-egyszer csap össze a magyar válogatott. Vajon van ok aggodalomra?

„Nem hiszem, hogy félnünk kellene bárkitől is   – felelte Ádám Martin. –  Tudjuk persze, mi a realitás, az ellenfeleinket jóval magasabban jegyzik nálunk, ám ők is csak emberek... A topbajnokságokban játszó klasszisoknak hosszú idényük volt, de nem gondolnám, hogy emiatt nem vennék komolyan a Nemzetek Ligája-meccseket. A hazájukat képviselhetik, ami ugyanakkora motivációt ad nekik, mint nekünk. Lehet valaki fáradt, de kilencven percre képes összeszedni magát. Nem azon rágódunk, hogy a riválisok milyen erősek, az lebeg a szemünk előtt, hogy a száz százalékot kihozzuk magunkból. Ha megtesszük, ami tőlünk telik, emelt fővel jöhetünk le a pályáról – a végeredménytől függetlenül.”

Az elmúlt hetekben már lehetett hallani arról, hogy a magyar bajnokság gólkirályára külföldi klubok is vevők lennének, a hírek szerint az egyik érdeklődő a Championshipben szereplő Luton Town. Ádám Martin éppenséggel az angolok ellen bizonyíthatná, jó vásárt csinálna vele a patinás egyesület.

„Hogy őszinte legyek, ezekben a napokban nem az érdekel elsősorban, hová igazolhatok – jelentette ki a támadó. – A válogatott mérkőzésen nyilván több megfigyelő fordul meg, mint a Paksén, csakhogy most nem a jövőmmel foglalkozom, hanem azzal, hogy a csapatunk minél sikeresebb legyen. Eddig kétszer viselhettem a címeres mezt, Szerbia és Észak-Írország ellen is valamivel több mint húsz perc jutott nekem, igyekeztem megmutatni, mit tudok. Ezúttal sem lesz másként, ha lehetőséget kapok, szeretnék élni vele. A ráadás az lenne, ha megszerezném az első gólomat – az tökéletes zárása lenne ennek a csodás idénynek.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők:  Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Sallói Dániel
(Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK Budapest)

A MAGYAR VÁLOGATOTT IDEI PROGRAMJA – SZEPTEMBERIG

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 24.

MAGYARORSZÁG–Szerbia 0–1
Március 29.
Észak–Írország–MAGYARORSZÁG 0–1 (Sallai R. 56.)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik