Válogatott: Megfizettük a tanulópénzt a figyelmetlenségekért – Storck

Vágólapra másolva!
2017.06.05. 23:23
null
Bernd Storck távlati csapatot küldött pályára az oroszok ellen<br />(Fotó: Koncz György)
Mint beszámoltunk róla, a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–0-ra kikapott a Konföderációs Kupára készülő Oroszországtól a Groupama Arénában. Az összecsapást követően a két szövetségi kapitány, Bernd Storck és Sztanyiszlav Csercseszov értékelte a látottakat.

„Természetesen minden elvesztett mérkőzés fájdalmas, de a mai vereség különösen bosszantó. Leginkább figyelmetlenségekből és gyakorlatilag a semmiből kaptuk a gólokat, miközben próbáltunk támadni, uralni a játékot. Az, hogy a félidőre nulla kettő lett az állás, nagyon bosszantó volt. Ebből mindenképp tanulnunk kell” – fogalmazott a meccs utáni sajtótájékoztatón Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„A fiatal játékosaink kipróbálhatták magukat, kis tapasztalatot szerezhettek. Ellenfelünk nagyon erős volt, a végén pedig túl nyitottá váltunk, és még egy gólt kaptunk.”

„Sok fiatal játékossal, köztük újoncokkal léptünk ma pályára, ebben pedig sajnos benne volt, hogy figyelmetlenségekből kapjuk a gólokat. Ezt a csapatot nem lehet összehasonlítani azzal, amelyik Portugália vagy Svájc ellen lépett pályára. Ez távlati együttes volt, ki akartuk próbálni a fiatalokat, illetve kompromisszumokat is kötöttünk: az európai kupákban induló magyar csapatok játékosai közül ezúttal nem mindenkit hívtam be, ezzel is visszaadva valamit az összetartások miatt elvett időből. Összességében így is erős csapattal álltunk ki, de a figyelmetlenségekért megfizettük a tanulópénzt.”

„Emeljük ki a másodosztályból érkező Márkvárt Dávidot, aki nagyon jól szerepelt. Az oroszok a BL-ben és az El-ben edződnek, nem hibáztathatjuk a mieinket, hogy most nem sikerült ellenük.”

BERND STORCK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA VÁGATLANUL


„Összességében nem volt könnyű meccs, elsősorban amiatt, hogy a játékosaimnak két hete volt az utolsó tétmeccsük. Az összetartás sem volt könnyű, két-két edzés után következett a találkozó, kis idő kellett ahhoz, hogy belejöjjünk a játékba” – fogalmazott Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott kapitánya.

„Az első gólnál nagyon jó egyéni teljesítményt láttunk, sokat gyakoroltuk, hogyan menjünk át védekezésből támadásba ilyen villámgyorsan.”

„Hogy hogyan játszott a magyar válogatott, vagy hogy szükség lett volna-e Nikolicsra, nem az én tisztem eldönteni. Ami Nikolicsot illeti, két kupát nyertünk együtt, fontos játékos volt számunkra, remek szezont töltöttünk együtt. Nagy örömmel láttam Dzsudzsák Balázst is, akivel a Dinamo Moszkva csapatában dolgoztam együtt. Véleményem szerint jól futballozott ma.”

Az első félidőben megsérülő, a pályát hordágyon elhagyó Roman Zobnyinról az orosz szövetségi kapitány elmondta, a játékos térde megduzzadt, és fáj, de csak a holnapi vizsgálat után derül ki, hogy számolhat-e vele a Konföderációs Kupán.

LANGOT MEGLEPTE A CSAPATKAPITÁNYI KARSZALAG

„Úgy éreztem, hogy előttem beleértek a labdába – idézte fel öngólját Eppel Márton. – Azt hittem, hogy kifejelik majd, nem számítottam arra, hogy eljut hozzám. Szerencsétlen szituáció volt, gyakorlatilag fél másodperc alatt ott volt nálam a labda, nem tudtam már mit csinálni. Az egyik belső védőjük olyan volt, mint egy orosz medve, ahol tudott, belém rúgott. Egy sárga lapot kapott, kaphatott volna többet is, de nemzetközi szinten nagyon keményen játszanak, örülök, hogy most ezt is megtapasztalhattam. Remélem, hogy pénteken is játéklehetőséget kapok.”

Dzsudzsák Balázs lecserélése után Lang Ádám lett a mieink csapatkapitánya, ami meglepte a Dijon védőjét.

„Felemelő érzés volt, de megmondom őszintén, hogy nem számítottam erre. Nem volt előre megbeszélve. Arra számítottam, hogy Stibire (Stieber Zoltán) kerül a karszalag.”

Balogh Norbert köszönetet mondott Bernd Storcknak, hogy megadta neki a lehetőséget a válogatottbeli bemutatkozásra. Úgy érzi, élt a lehetőséggel. Másik palermói légiósunk, a Puskás Akadémia által kölcsönadott Sallai Roland a mérkőzés után elmondta, hogy szeretné külföldön folytatni pályafutását.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 0–3 (0–2)

Budapest,Groupama Aréna,12 000néző.Vezette:Dingert (német)
MAGYARORSZÁG:Gulácsi – Bese, Lang, Kádár (Vinícius, a szünetben), Hangya (Kleisz, a szünetben) – Márkvárt, Nagy Á. – Dzsudzsák (Kleinheisler, 70.), Kalmár (Sallai, a szünetben), Stieber Z. (Gyurcsó, 75.) – Eppel (Balogh N., 70.).Szövetségi kapitány:Bernd Storck
OROSZORSZÁG:Akinfejev – Vaszin, Kudrjasov, Dzsikija (Siskin, 80.), Zsirkov (Taraszov, 88.) – Szamedov (Szmolnyikov, 76.), Zobnyin (Jerohin, 34.), Glusakov, Golovin – Szmolov (Mirancsuk , 84.), Buharov (Poloz, 62.).Szövetségi kapitány:Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző:Szmolov (20.), Eppel (40. – öngól), Poloz (89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik