U21: Hazudnék, ha azt mondanám, nem zavar, hogy még nem nyertünk – Gera

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 21:48
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen a triplázó Bíró Bence vezérletével három góllal is vezetett, de 3–3-as döntetlent játszott a szlovén korosztályos nemzeti csapattal Szombathelyen. A találkozó után Bíró mellett Gera Zoltán szövetségi edzővel beszélgetett az NSO Tv stábja.

A triplázó Bíró Bence szerint az első 60 percben minden úgy ment, ahogy azt eltervezték.

„Sokkal jobban játszottunk, mint a szlovénok, ahogy azt a háromgólos előnyünk is megmutatta. Utána kaptak egy tizenegyest, amivel kicsit feljöttek, és szerintem nem tudtuk jól kezelni ezt a helyzetet. Kaptunk még rá kettőt, így nem tudtuk megnyerni a meccset.”

Videónkban beszél arról, hogy a szlovénok nem játszottak túl sportszerűen, illetve arról is, hogy így tud-e örülni annak, hogy triplázott az U21-es válogatottban.

Gera Zoltán szövetségi edző csalódott volt az eredmény miatt.

„Azt gondolom, jól játszottunk a mérkőzés döntő többségében. Helyzeteket alakítottunk ki, nem nagyon hagytuk az ellenfelet kibontakozni. Három-nulla után talán kicsit kiengedett a csapat, nem voltunk olyan zártak, a hosszú labdák után nem szedtük föl a második labdákat, és ezt az ellenfél könyörtelenül kihasználta. Az viszont pozitív, hogy helyzeteket alakítottunk ki, helyenként jól játszottunk. Sajnálom a fiúkat, hiszen ez egy jó mérkőzés lehetett volna.”

Az NSO Tv videójában az is szóba kerül: mennyire frusztrált amiatt, hogy hetedik mérkőzésén sem jött össze az első győzelme az U21-es válogatott edzőjeként.

Magyar fiatal a Parma első csapatánál – „Rajtam múlik, ott tudok-e maradni”

U21-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 3–3 (2–0)

Szombathely, Haladás Stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Szilasi
Magyarország:Demjén – Hinora, Balogh B., Nagy Zs., Gergényi – Hidi M. S. – Szánthó (Németh A., 78.), Mezei, Palincsár (Kiss B., 82.), Schön – Bíró B. Szövetségi edző: Gera Zoltán
Gólszerző: Bíró B. (12., 34., 55. – az elsőt 11-esből), ill. Medved (69. – 11-esből), Horvat (76.), Matko (79.)
Kiállítva: Medved (85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik