U19: ezúttal Vancsa Zalán szerzett gyönyörű gólokat – videó

Vágólapra másolva!
2022.02.02. 12:03
Mint arról már beszámoltunk, U19-es válogatottunk kedden, felkészülési mérkőzésen 6–2-re győzött Bosznia-Hercegovina ellen. Ez a korosztály ősszel, a sikerrel megvívott Eb-selejtezők alkalmával szebbnél szebb gólokkal hívta fel magára a figyelmet, és kedden a csapatban most bemutatkozó 17 éves Vancsa Zalán is remekbe szabott találattal tette le a névjegyét. Videó!

U19: MAGYARORSZÁG–BOSZNIA-HERCEGOVINA 6–2 – Vancsa Zalán első gólja 18:00-tól, a 2. 42:23-tól U19: MAGYARORSZÁG–BOSZNIA-HERCEGOVINA 6–2 – Vancsa Zalán első gólja 18:00-tól, a 2. 42:23-tól

A napokban a belga Lommelhez szerződő, de nyárig még az MTK-ban futballozó Vancsa Zalán kedden, a bosnyákok elleni felkészülési meccsen debütált az U19-es válogatottban.

A 13. percben egy szöglet utáni lecsorgó labdából ő szerezte meg a vezetést a csapatnak, egy átvétel után fordulásból, jobb lábbal lőtt a jobb alsóba, ám a második találata még ennél is szebbre sikerült. Már maga a támadás is gyors, látványos volt: Vancsa tette ki a labdát a jobb szélre, majd a Kovács Mátyástól visszakapott labdával előbb beforgatta a védőjét, majd okosan a bal alsóba helyezett. Tímár Krisztián szövetségi edző együttese végül 6–2-re győzött. Az U19-es válogatott csütörtökön 11 órától ismét összecsap a bosnyákokkal Szegeden, márciusban pedig már a hazai elitkörös Eb-selejtező vár a csapatra a török, a skót és az izraeli korosztályos válogatott ellen.

Ez a gárda egyébként már ősszel is látványos gólokat szerzett, emlékezhetünk az Eb-selejtezőkről Németh Dániel csavarására, Sztojka Dominik külsős lövésére és az olaszok elleni edzőmeccsen Horváth Rajmund félfordulatból lőtt góljára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik