U19-es Eb: Most kiderül, milyen férfiak vagyunk – Bene

Vágólapra másolva!
2019.10.10. 11:45
Amint arról beszámoltunk, a magyar U19-es válogatott 4–2-re kikapott Grúziától, az Eb-selejtező első csoportmeccsén. A lefújás után Bene Ferenc szövetségi edző és Bukta Csaba játékos értékelt.

„A kiállításig kifejezetten jól futballoztunk, utána extrém energiákat mozgósítottak a játékosok. Át is vettük a vezetést, szervezetten védekeztünk, de a tizenhatoson belül a beadások elhárítása nem sikerült, ez a mi felelősségünk. Ez egy extrém mérkőzés volt, de most kiderül, milyen férfiak vagyunk” – mondta Bene Ferenc.

„A kiállítás után pótolni kellett egy balhátvédet, majd a középpályát is sikerült stabilizálni, ezzel nem is volt gond. A grúzok is jól játszottak, a beadásokat pedig képtelenek voltunk levédekezni, ami azért baj, mert magas csapatunk van, és ezzel eddig nem volt gondunk” – tette hozzá a szövetségi edző.

A lefújás után megszólalt Bukta Csaba is, aki Szoboszlai Dominik útját járja be, hiszen Salzburgban edződik, jelenleg kölcsönben, az osztrák másodosztályú Lieferingben futballozik.

„Sajnos nem úgy sikerült ez a meccs, ahogyan terveztük, sok minden van most a fejemben. Holnaptól új nap vár ránk, készülni kell a horvátok elleni meccsre. Úgy gondolom, hogy jó csapat ellen játszottunk, nehezen védekeztünk eggyel kevesebben a passzjátékuk ellen” – mondta Bukta Csaba.

„A 10-es mez nem jelent semmi, az nem mutatja meg ki milyen játékos, az a pályán derül ki. Természetesen minél hamarabb szeretnék Szoboszlai Dominik nyomdokaiba lépni, és bemutatkozni a felnőtt válogatottban is” – zárta le a fiatal tehetség.

A magyar korosztályos válogatott szombaton Horvátország ellen lép pályára 20 órától az ETO-parkban.

 

U19-ES EB-SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–GRÚZIA
2–4 (1–1)
Győr, ETO-park. Vezette:
Papadopulosz (görög)
MAGYARORSZÁG: Ásványi – Huszti A., Szűcs K., Varju, Kalmár O. – Hidi S. (Nyári P., 82.), Kocsis B. (Körmendi, a szünetben) – Bukta (Cipf, 68.), Szabó B. (Radics, a szünetben), Skribek – Tóth-Gábor (Beke P., 68.). Szövetségi edző: Bene Ferenc
GRÚZIA: Kutaladze – Kapanadze (Csavcsanidze, 85.), Gelasvili, Jangidze, Kalandadze – Davitasvili (Nonikasvili, 85.), Mekvabisvili, Mesiacsenko (Iakobidze, 60.), Azarov – Guliasvili, Kvaracskelia (Moistsrapisvili, 32.)
Gólszerző:
Huszti A. (27.), Skribek (50. – 11-esből), ill. Kvaracskelia (11.), Guliasvili (62.), Moistsrapisvili (65.), Mekvabisvili (81.)
Kiállítva: Kalmár O. (42.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik