U18: négy kapufa után két góllal kikaptunk a japánoktól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.21. 12:07
A magyar U18-as válogatott 2–0-s vereséget szenvedett Japántól a Václav Jezek-emléktornán a harmadik helyért rendezett mérkőzésen.

A mieink pénteken jó játékkal 2–0-ra legyőzték a szlovákokat a csehországi viadalon, a szombat délelőtti bronzmeccsre azonban nem sikerült átmenteni a góllövőformánkat. A játékkal a japánok ellen sem volt különösebb gond, mezőnyben végig kiegyenlített volt a mérkőzés. Ellenfelünk játékosai gyorsaságára építette taktikáját, de a mieink jól zárták a területeket, nem adtak lehetőségeket az elfutásokra.A mieink pénteken jó játékkal 2–0-ra legyőzték a szlovákokat a csehországi viadalon, a szombat délelőtti bronzmeccsre azonban nem sikerült átmenteni a góllövőformánkat. A játékkal a japánok ellen sem volt különösebb gond, mezőnyben végig kiegyenlített volt a mérkőzés. Ellenfelünk játékosai gyorsaságára építette taktikáját, de a mieink jól zárták a területeket, nem adtak lehetőségeket az elfutásokra.

A mérkőzés elején nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, Kun Bertalan lövésénél a kapufa belső feléről kifelé pattant a labda. A 30. percben hibáztunk egy labdakihozatalnál, a japánok gyors támadást tudtak indítani, és megszerezték a vezetést. A folytatásban is kialakítottunk néhány nagy helyzetet, Szabó Levente és Lustyik Levente is lőtt egy-egy kapufát, de az egyenlítés nem jött össze. A 82. percben ellenfelünk egy szépen kijátszott kontra végén megszerezte második találatát is, és miután a hajrában ismét csak egy kapufával tudtunk válaszolni a gólra, Japán 2–0-ra megnyerte a találkozót, és megszerezte a bronzérmet.

„Nem játszottunk rosszul, színvonalas mérkőzésen egyenrangú ellenfelei voltunk a jó erőkből álló japán csapatnak, sőt nekünk voltak nagyobb helyzeteink, de ezúttal a kapufákkal sem volt szerencsénk, és az ellenfél kapusa is bemutatott néhány nagy védést. A szünetben kényszerűségből kellett kettőt cserélnünk, ennek ellenére jól folytattuk a meccset, de továbbra sem tudtunk élni a helyzetekkel. A végére elkészült az erejével a csapat, és fáradtan már nem jött össze a gólszerzés, így az döntött, hogy két hibánkat is kíméletlenül kihasználta az ellenfél” – értékelt a találkozót követően az mlsz.hu-nak Németh Antal szövetségi edző.

„A torna első két mérkőzésén csak egyes periódusokban teljesítettünk megfelelően, az utolsó kettőre viszont már nem lehetett panasz, ezeken látszott, hogy van perspektíva az együttesben. Remek tapasztalatszerzési lehetőség volt számunkra a viadal, ázsiai és amerikai ellenféllel is játszhattunk, remélem, hogy az utolsó két mérkőzésen látott erényeket a későbbiekben is láthatjuk a csapattól” – tette hozzá a szakember.

U18-AS VÁLOGATOTT
VÁCLAV JEZEK-EMLÉKTORNA, A 3. HELYÉRT
Japán–Magyarország 2–0 (1–0)
MAGYARORSZÁG:
Varga Ádám – Erdélyi Botond, Schäfer András, Berdó Máté (Virág Ákos, a szünetben), Adorján Gergő – Lustyik Levente, Németh Gergő (Rabatin Richárd, a szünetben) – Bolla Bendegúz (Bévárdi Zsombor, a szünetben), Palincsár Martin (Gergye Dániel, 60.), Kun Bertalan – Szabó Levente

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik