U18: Arroganciát, nagyképűséget érzek – Preisinger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.26. 08:57
null
Az északmacedónok elleni vereséggel fejezte be korosztályos válogatottunk a csehországi tornát (Fotó: mlsz.hu)
Az U18-as válogatottal világbajnokságra készülő szövetségi edző,  Preisinger Sándor szerint játékosai rossz utat választottak a világbajnokság előtt, és csapatának rengeteget kellene változnia.



A negyedik helyen végzett az U18-as válogatott a csehországi Václav Jezek-emléktornán, miután a bronzmérkőzésen 3–0-s vereséget szenvedett Észak-Macedóniától.

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese májusban ötödik lett az írországi U17-es Európa-bajnokságon, ezzel kiharcolta az indulási jogot az őszi U17-es világbajnokságon, amelyen a nyári korosztályváltás miatt valójában már az U18-as csapatunk indul.

Korábban jelezte Preisinger Sándor, hogy a világbajnokságig öt tesztmérkőzés szerepel a programban, s hármat Csehországban – több-kevesebb sikerrel – le is játszottak már. Az előző hét elején a házigazdától elszenvedett 5–1-es vereséget követően Lettországot 3–2-re legyőztük, majd a hatcsapatos torna utolsó napján az Észak- Macedónia elleni kudarc következett.

„Jelenleg minden olyan tulajdonság hiányzik a csapatból, amely eddig sikeressé tette – fejezte ki elégedetlenségét Preisinger Sándor a Jezek-tornát követően a szövetség honlapján. – Az éhség, a szenvedély, az alázat. Helyette arroganciát és nagyképűséget érzek, ami azt jelenti, hogy a játékosok jelenleg nagyon rossz úton járnak, a vébére kijutás egyelőre inkább negatívumokat hozott ki belőlük. A világbajnokságig sokat kell változnia a csapatnak.”

A magyar válogatott a brazíliai vb-n a B-csoportba került Nigéria, Ecuador és Ausztrália társaságában, s mindhárom vb-csoportmérkőzését a goianiai Olimpiai Stadionban játssza. Október 26-án Nigéria, október 29-én Ausztrália, november 1-jén Ecuador lesz az ellenfele. A csoportok első két helyezettjei mellett a négy legjobb csoportharmadik jut be a nyolcaddöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik