U17: Nem számítottam ekkora különbségű vereségre – Belvon a 0–5 után

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.10.20. 10:04
Az UEFA felkészülési tornájának utolsó mérkőzésén 5–0-s vereséget szenvedett a Belvon Attila vezette magyar U17-es labdarúgó-válogatott. A találkozó után a szövetségi edző nyilatkozott az NSO Tv kamerája előtt.

Az U17-es válogatott szövetségi edzőjétől, Belvon Attilától először azt kérdeztük: a pályán miben mutatkozott meg a két csapat között ez az óriási különbség.

„Egyénileg olyan játékot vállaltak föl, olyan dinamikával, amit mi nem tudtunk lekövetni. Sajnos ilyen szempontból fölénk nőtt a holland válogatott. Nekünk jobban kellett volna figyelnünk arra, hogy milyen távol vagyunk egymástól, illetve olyan ki nem kényszerített hibákat dobtunk, amikből gólokat tudtak szerezni. Ezen a tornán Európa topcsapataival játszottunk, de arra nem számítottam, hogy ekkora különbségű vereségünk lesz. Arra számítottam, hogy játékban esetleg fölénk nőnek, ez így is volt, de ezt lehetett volna kompenzálni azért egy kicsit nagyobb odafigyeléssel, bevállalósabb játékkal.”

Az U17-es válogatott jövőre hazai rendezésű Európa-bajnokságon vesz részt. Belvon videónkban elmeséli, hol tart a csapatépítés, illetve arra is keressük a választ, hogy egy ilyen nagy vereség után pedagógialag hogyan kell bánni a gyerekekkel.

HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG 5–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Gólszerző: Wolff (8., 72.), Land (32.), Sliti (58.), Edoardo (70.)
Kiállítva: Földi (85.)

A másik mérkőzésen: Portugália–Spanyolország 0–1

A torna végeredménye:
1. Spanyolország 9 pont
2. Hollandia 6 pont
3. Portugália 1 pont
4. Magyarország 1 pont (a portugálok jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzték meg a mieinket)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik