U17-es vb: „A harmadik meccsen kell bizonyítanunk!”

BABJÁK BENCE (Goiania)BABJÁK BENCE (Goiania)
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 18:24
Mint beszámoltunk róla, kétgólos előnyről játszott döntetlent Ausztráliával a korosztályos magyar válogatott az U17-es labdarúgó-világbajnokságon, így az utolsó csoportmeccsen győznie kell Ecuador ellen a továbbjutáshoz. Preisinger Sándor együttese az első játékrészben Baráth Péter és Zuigeber Ákos góljával közel került a három pont megszerzéséhez, ám a fordulás után állandósuló ausztrál nyomás ellen nem volt ellenszer. A mérkőzés másnapján a szövetségi edző, valamint a magyar csapat játékosa, Balogh Botond nyilatkozott az NSO Tv-nek.

„Ecuador ellen legfőképp a védekezésünkön kell javítanunk – mondta a Nemzeti Sportnak az Ausztrália elleni meccs másnapján Balogh Botond, a korosztályos válogatott, valamint a Parma hátvédje. – Eddig mindig megőriztük az előnyünket, stabil volt a védekezésünk, de ez most valamiért hiányzik a játékunkból. Ugyanakkor elég erősnek érzem a csapatot ahhoz, hogy legyőzzük Ecuadort. Senki sem örül, hogy csak egy pontot szereztünk, jobb lett volna kedvezőbb helyzetből várni az utolsó csoportmeccset, de most, a harmadik meccsen kell bizonyítanunk!”

A fizikailag és lelkileg is megterhelő meccs után szerdán a regenerációra fektette a hangsúlyt a szakmai stáb, a társaság egyik felét az uszodába, a másik a füves edzőpályára vezényelte, délután pedig pihenőt kaptak a játékosok. Csütörtöktől már specifikusan a dél-amerikai együttes ellen készül a magyar együttes.

U17-ES LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, BRAZÍLIA
B-CSOPORT
A 3. FORDULÓ PROGRAMJA (november 1., péntek)
21.00,
Gama: Ausztrália–Nigéria
21.00, Goiania, Olimpiai Stadion: MAGYARORSZÁG–Ecuador (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Nigéria 2 2 7–4 3 6
2. Ecuador 2 1 1 4–4 0 3
3. Ausztrália 2 1 1 3–4 –1 1
4. Magyarország 2 1 1 4–6 –2 1
A hat csoportból az első és a második helyezettek, valamint a négy legjobb harmadik jut be a nyolcaddöntőbe.
Kettő vagy több csapat pontegyenlősége esetén az alábbiak szerint rangsorolják a válogatottakat: 1. gólkülönbség, 2. szerzett gólok száma, 3. egymás elleni mérkőzéseken szerzett pontok, 4. egymás elleni mérkőzéseken elért gólkülönbség, 5. egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok száma, 6. fair play pontrendszer (sárga lap: –1 pont, két sárga után piros: –3, közvetlen piros: –4, sárga után közvetlen piros: –5), 7. sorsolás

A helyszínről a Nemzeti Sportot tudósítja: Babják Bence

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik