U17: elitkörös válogatottunk zárásként kikapott a horvátoktól

Vágólapra másolva!
2014.10.26. 15:14
null
U17-es válogatottunk szoros mérkőzésen kikapott Horvátországtól (Fotó: mlsz.hu)
Az elitkörbe már korábban továbbjutó magyar U17-es labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 2–1-es vereséget szenvedett Horvátországtól, így a második helyen végzett csoportjában. A mieink gólját Szabó Bence szerezte.

 

Belvon Attila tanítványai a csoportelsőségért mérkőztek Horvátországgal a Telkiben rendezett selejtező torna utolsó fordulójában. A magyar csapat talán ezen a meccsen rukkolt ki a legjobb játékkal, ám a horvátok ellen ez kevésnek bizonyult.

A vendégek a 21. percben szereztek vezetést, amikor Davor Lovren a leshatárról kilépve kicselezte kapusunkat, majd ballal a kapuba gurított. Tömösvári Bálinték nem estek össze, és számos helyzetet alakítottak ki válaszul, az első félidő vége előtt néhány perccel pedig Szabó Bence találatával sikerült egyenlíteni. Válogatottunk tízese egy kipattanó labdát pofozott közelről a kapuba egy horvát védő szorításában.

Fordulás után azonban csak déli szomszédaink tudtak gólt szerezni. A 68. percben a csereként beálló Luka Pasaricek jobb külsővel szép gólt csavart a magyar kapu jobb alsó sarkába – ezzel a horvátok a mérkőzést és a kvalifikációs csoportot is megnyerték.

„Kiegyenlített meccset játszottunk a horvátokkal, szégyenkezni valónk nincs a teljesítményünk miatt – idézi az MLSZ hivatalos honlapja Belvon Attila szövetségi edzőt. – A mérkőzés egyes periódusaiban az ellenfél fölé nőttünk, jó helyen szereztünk labdákat, ziccereket alakítottunk ki. Ez a csapatunk igazi arca, megvoltak a labdajáratások, az oldalforgatások, amelyekből jól tudtunk építkezni, megbontani az ellenfél védelmét. A támadójátékunk kapcsán van hiányérzetem, az ellenfél kapuja előtt hatékonyabban kellett volna futballozunk. Játékban viszont bizonyítottuk, hogy nem véletlenül jutottunk tovább a csoportból.”

U17-ES EB-SELEJTEZŐKÖR
3. FORDULÓ
Magyarország–Horvátország 1–2
Magyarország: Demjén Patrik – Szalai András (Nemes Barna, 69.), Tóth Dávid, Tóth Bence, Gergényi Bence – Tömösvári Bálint, Bodrogi János, Vogyicska Bálint, Szabó Bence – Bíró Bence (Szalai Attila, 64.), Herjeczki Kristóf (Tajti Mátyás, 55.)
G: Szabó B. (36.), ill. Lovren (21.), Pasaricek (69.)

Izrael–Kazahsztán 6–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik