U17: az első percben vezettünk, ám végül kikaptunk a csehektől

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.02.06. 08:00
null
U17-es válogatottunk kikapott első spanyolországi mérkőzésén (Fotó: MLSZ)
Az Európa-bajnoki selejtező elitkörére készülő U17-es magyar válogatott 3–2-re kikapott Csehországtól a spanyolországi felkészülési mérkőzésen.

 

Németh Antal együttese Spanyolországban készül a márciusi elitkörre. A házigazda magyar együttes Franciaországgal, Norvégiával és Svédországgal küzd meg az Eb-részvételért.

A mieink első idei találkozójukon már a 23. másodpercben vezetést szereztek a Honvédban pallérozódó Németh Dániel révén. A csehek hamar válaszoltak, ám Németh ismét betalált, így a szünetben mi vezettünk. A második félidő elején Csehország két gólt lőtt, így 3–2-re győzött.

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, s kettőt is góllal fejeztünk be – idézi az mlsz.hu Németh Antal szövetségi edzőt. – A védekezésbe viszont csúsztak be hibák, nem állt össze úgy a játékunk, mint az előző meccseken, a második félidőben fölénk kerekedett a cseh válogatott. Végig hatalmas tempóban játszott a két válogatott, kemény, férfias meccsen vagyunk túl, az eredmény ellenére nagyon sok biztató dolgot láttam a csapattól, elsősorban az első félidőben, ezt kell továbbvinnünk a folytatásban.”

A 2003-as korosztályunk pénteken Skóciával, vasárnap Szaúd-Arábiával csap össze Spanyolországban.

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Csehország 2–3 (2–1)

Magyarország: Kovács Marcell – Szujó Attila, Török Kevin, Fűzfői Márk (Kerkez Milos, 73.)– Kovács Mátyás (Alaxai Áron, 86.), Horváth Artúr, Bartha Botond (Kispál Tamás, 76.), Farkas Botond, Benczenleitner Barna (Mayer János, 73.) – Németh Dániel (Varga Donát, 64.), Szendrei Ákos (Kerezsi Zalán, 64.)
A magyar gólszerzők: Németh (1., 17.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik