U17: az Eb-t érő magyar találat különös gólörömének története

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 22:04
A magyar férfi U17-es labdarúgó-válogatott Norvégia után Bosznia-Hercegovinát is 1–0-ra győzte le az Európa-bajnokság magyarországi selejtezőcsoportjában, és újabb sikerével ott lehet a májusi, írországi kontinenstornán. A győztes gólt ezúttal is Zuigéber Ákos szerezte. Az NSO Tv stábja nemcsak vele, hanem Tóth Borisszal és Preisinger Sándor szövetségi edzővel is beszélgetett.

Preisinger Sándor szövetségi edző az első mérkőzésen aratott győzelem után elárulta: fia kritizálta csapata játékát, mourinhósnak titulálta. Kíváncsiak voltunk, hogy egy Eb-szereplést érő siker után elégedettebb volt-e az édesapjával.

„Most is kaptam tőle egy rövid, négyoldalas értékelést a meccsről, még nem volt időm elolvasni. De nyilván ő is örül neki és ugyanolyan büszke, mint én.”

A tréner együttese az ötödik összecsapását játszotta le a selejtezősorozatban és még mindig nem kapott gólt.

„Nagyon remélem, hogy a következő találkozó is erről fog szólni, bár az egy más téttel bíró mérkőzés lesz. De ugyanúgy élesnek fogjuk venni, figyelve arra, hogy kinek van sárgája, kinek lóg a levegőben az eltiltás. Nem akarom olyan játékosnak a pozícióját veszélyeztetni, akinek egy belgák elleni sárga lap azt eredményezné, hogy az első meccsen nem játszhatna az Eb-n.”

A szakember ezután egy papírt vett elő, ahonnan felolvasta mindenkinek a nevét, akinek köszönettel tartozott a sikerért – videónkban ezt a jelenetet is megnézheti.

A sorozatban második mérkőzésen győztes gólt szerző Zuigéber Ákost arról kérdeztük: melyik volt a nehezebb mérkőzés?

„Mind a kettő nagyon nehéz volt, az tuti. Én úgy gondolom, hogy a norvégok ellen nehezebb volt, ők jobban domináltak, mint a bosnyákok, de nem tudott egyik csapat sem gólt rúgni nekünk.”

A találata után Tóth Borisszal egy láthatóan előre begyakorolt, különleges gólörömöt mutatott be, melynek történetét videónkból megismerheti!

Így énekelte a magyar himnuszt az Eb-re kijutó U17-es válogatott

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 2. FORDULÓ
MagyarországBosznia-Hercegovina 1–0 (1–0)

Telki,Globall Football Park, 350 néző. Vezette: Krogh (dán)
Magyarország:
Hegyi K. – Buna, Horváth M., Posztobányi, Orosz D. (Hosszú, a szünetben) – Kosznovszky, Tóth B. (Dávid Z., 85.), Kata, Komáromi (Németh A., 47.) – Molnár R. (László D., 75.), Zuigéber. Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Bosznia-Hercegovina: Cetkovic – Dedic, Alagic, Kvakic, Durakovic (Bobaric, 57.) – Muratovic, Ilinkovic (Alic, 85.), Sosic (Beca, 75.) – Drljo, Gasal (Jusupovic, 75.), Jovic (Duderija, 57.). Szövetségi edző: Adin Mulaosmanovic
Gólszerző: Zuigéber (37.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik