U16: portugáliai nemzetközi tornán a válogatott

Vágólapra másolva!
2016.03.29. 17:50
A 2000-es születésű játékosokból álló U16-os labdarúgó-válogatottra sűrű program vár az őszi Európa-bajnoki selejtező tornája előtt, a következő hónapokban 14 nemzetközi felkészülési mérkőzésen lép pályára a csapat. A sort a héten egy portugáliai torna nyitja, amelyen a Belvon Attila szövetségi edző vezette gárda a házigazdák mellett a svájci és a norvég korosztályos együttes ellen lép pályára.

A csapat kedden kora délután érkezett meg Portugáliába, és foglalta el a Porto közelében lévő szálláshelyét, szerdán 18.00 órától pedig a házigazdák ellen kezdi meg szereplését a viadalon – írja az mlsz.hu. Pénteken a svájciak ellen lép pályára a csapat, vasárnap pedig a norvégok ellen zárul a négyes torna.

„A válogatott minden feltételt megkap a sikeres felkészüléshez az Eb-selejtezők előtt, a portugáliai torna lesz a játékosok első komoly megmérettetése ebben a sorozatban. A célunk a csapatjáték további erősítése, szeretném, ha igazi csapatként funkcionálnánk, vagyis az egyéniségek erősítenék, és nem gyengítenék egymást a pályán. Célunk, hogy javuljon a védekezésünk hatékonysága, és gyorsan befejezzük a megszerzett labdákból indított támadásainkat, emellett természetesen szeretnénk jó eredményekkel zárni mérkőzéseinket” – mondta Belvon Attila szövetségi edző.

U16-OS VÁLOGATOTT
KERET

Kapusok: Oroszi István (Ferencváros), Deczki Máté (DVSC-DLA), Hutvágner Gergely (Vasas)
Védők: Farkas Dániel (Győr), Horváth Csanád (Honvéd-MFA), Opavszky Balázs (MTK Budapest), Újvárosi Ádám (DVSC-DLA), Zeke Márió (ETO FC Győr), Győri Olivér (Puskás Akadémia)
Középpályások: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Szoboszlai Dominik (MTK Budapest), Csonka András (FTC), Lipóth András (FTC), Molnár Dominik (MTK Budapest)
Támadók: Szerető Krisztofer (Honvéd-MFA), Kiss Tamás (Illés Akadémia), Schön Szabolcs (Honvéd-MFA), Bencze Márk (Vasas), Horváth Olivér (MTK Budapest), Tímári Norman (Puskás Akadémia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik