Trapattoni: Gondjaink vannak az egycsatáros játék ellen

Vágólapra másolva!
2012.06.05. 11:54
null
Az íreknek ennél jobb teljesítményre lesz szükségük az Eb-n (Fotó: Németh Ferenc)
Robbie Keane a mérkőzés kezdésének halasztásával indokolja a gyengébb ír teljesítményt a magyar válogatott elleni felkészülési találkozón. Ezzel szemben az okokat inkább szakmai szempontból vizsgáló hozzáértők szerint az a probléma, hogy Giovanni Trapattoni együttese egyszerűen nem tud játszani az egycsatáros taktikával fellépő ellenfelek ellen. John O'Shea fantasztikusan futballozó magyarokról beszélt.

Robbie Keane, az ír labdarúgó-válogatott játékosa szerint nem volt éppen ideális felkészülés a Magyarország elleni mérkőzésre az, hogy a találkozó kezdete a villámlások miatt húsz perccel csúszott.

„Ez egy csöppet gyalázatos volt – a halasztás teljesen megölte a játékunk ritmusát. Állni a folyosón harminc, talán negyven percen át, nem nevezhető éppen ideális felkészülésnek” – mondta a Los Angeles Galaxy játékosa a meccset követően.

BILIC: EGYSZERŰ FOCIT JÁTSZANAK AZ ÍREK
Slaven Bilic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is a helyszínen tekintette meg a Magyarország–Írország felkészülési mérkőzést. Bilic a gól nélküli eredménnyel végződő találkozó után ír újságíróknak elmondta, továbbra is versenyképesnek tartja leendő Európa-bajnoki ellenfelüket.

„Valaki elferdítette Horvátországban a szavaimat, és azt állította, hogy nem tartom jó csapatnak az íreket. Ez teljes képtelenség. Tisztelem őket, és versenyképes együttesként tekintek rájuk. Egyszerű focit játszanak, nem vállalnak sok kockázatot. De ennek ellenére veszélyesek a kitűnő támadóiknak köszönhetően, a két csatár mellett két gyors szélsővel állnak fel. Egy az egyben el tudják dönteni a párharcokat" – nyilatkozta Bilic a budapesti meccs után, ahol közel álltak ahhoz az írek, hogy megszakadjon a veretlenségi szériájuk, amely immár 14 mérkőzést számlál.

„Nagyon nehéz ellenük tiszta helyzetet kidolgozni. Richard Dunne kiválóan összefogja a védelmet. Már fiatalon, az Evertonban látszott rajta, hogy sokra fogja vinni, büszke vagyok rá" – tette hozzá Bilic korábbi csapattársáról.

Robbie Keane érthetően csalódott volt, a tegnapi találkozón ugyanis nem úgy tűnt, hogy az írek vérmes reményekkel vághatnak neki az Eb-nek. Igaz, számukra az is hatalmas eredmény, hogy ott lehetnek, ellentétben a magyar válogatottal, amely 1972 óta nem szerepelt Európa-bajnokságon.

Az írek szövetségi kapitánya, Giovanni Trapattoni természetesen a játékkal foglalkozott. A szakember, miután méltatta a mieinket, elismerte, hogy nem nagyon tudtak mit kezdeni a magyar válogatott futballjával.

„Ha olyan együttessel találkozunk, amely egy csatárral áll fel, tudom, hogy gondjaink vannak a két csapatrészünk között. Ahhoz, hogy ezt egyensúlyba hozzuk, kénytelenek vagyunk elöl feladni egy csatárt, s eggyel több középpályással kell játszanunk" – szakmázott az olasz szakvezető a mérkőzés után.

Az ír vélekedés szerint is problémák vannak a válogatott felállásával, Trapattoni ugyanis nem nagyon tud változtatni a 4–4–2-es alaphadrendjén – ha a mérkőzés úgy kívánja. Márpedig ez a taktika láthatóan nem működött a 4–2–3–1-gyel pályára lépő magyarok ellen, Dzsudzsák Balázs így vígan „fickándozhatott” Szalai Ádám mögött.

A korábban a Manchester Unitedben szereplő John O'Shea is elismerte az NSO Tv-nek, hogy a magyar válogatott remekül futballozott ellenük a tegnapi felkészülési mérkőzésen.

„Fantasztikus volt a magyar csapat játéka, nagy önbizalommal futballozott, van néhány igazán technikás labdarúgója. Sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset, de van még hová fejlődnünk. A szerencsével sem álltunk hadilábon, igaz, mi is megnehezítettük a magyarok dolgát. Jó próbatétel volt számunkra ez a mérkőzés" – mondta az írek tapasztalt játékosa a találkozót követően.

„Nagyon várjuk már a lengyelországi tornát, amelyen rendkívül érdekes csoportba kerültünk. Sok fordulatot várok, kemény erőpróba lesz, az biztos. A kezdésig még van pár napunk pihenni, majd gőzerővel készülünk a horvátok elleni első meccsünkre.”

Mint ismert, az ír válogatott vasárnap 20.45-kor kezdi meg a szereplését az Európa-bajnokságon. Az első ellenfél Horvátország lesz.

„VAN NÉHÁNY TECHNIKÁS LABDARÚGÓ A MAGYAR CSAPATBAN”

Hajnal Tamás, aki combsérülése miatt nem léphetett pályára pénteken a csehek, illetve hétfőn az írek ellen, elégedett a magyar csapat két legutóbbi mérkőzésével.

„Prágában egy nagyon erős cseh csapat ellen értünk el jó eredményt. Vártunk a lehetőségeinkre, amelyeket ki is használtunk” – nyilatkozta a 31 éves középpályás az m1 Ma Reggel című műsorában kedden. Hozzátette: hétfőn nagyon jó teljesítményt nyújtott a válogatott, gyors és kombinatív futballal rukkolt ki, de a játékosok a kapu előtt nem voltak kellően határozottak.

Egervári Sándor alakulatának mindkét ellenfele ott lesz a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. Hajnal Tamás úgy vélekedett, inkább a cseheknek van esélyük a jó szereplésre.

„A cseheket lényegesen erősebbnek látom, a mai modern labdarúgáshoz közelebb állnak. Az írek a tipikus brit futballt játsszák, nincs bennük sok meglepetés, ráadásul a spanyolokkal, az olaszokkal és a horvátokkal egy nagyon erős csoportban szerepelnek majd, ahol szerintem minden pont ajándék lesz számukra” – mondta a középpályás.

A VfB Stuttgart légiósa karrierje jelentős részét a Bundesligában töltötte, így kiemelt figyelemmel kíséri majd a német válogatott produkcióját is.

„Nagyok az elvárások a csapattal szemben, de rendkívül jól felkészített, mentálisan hihetetlenül erős együttesről van szó, ráadásul olyan fantasztikus egyéni képességű tagjai vannak, mint Özil vagy Schweinsteiger. Amennyiben ez jól fog ötvöződni, akkor nagyon messzire juthatnak" – fogalmazott Hajnal Tamás.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–ÍRORSZÁG 0–0
Budapest, Puskás-stadion. Vezette: Kenn Hansen (dán)
MAGYARORSZÁG: Bogdán – Varga J., Mészáros N., Korcsmár, Halmosi (Kádár, 70.) – Pintér Á. (Vanczák, a szünetben), Gyurcsó (Koltai, 87.) , Szakály P. (Szabics, 66.), Koman, Dzsudzsák – Szalai Á. (Németh K., 78.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
ÍRORSZÁG: Given (Westwood, a szünetben) – St. Ledger, O’Shea, Dunne, S. Ward – McGeady, Whelan (P. Green, 85.), Andrews (Gibson, 66.), Duff (S. Hunt, 63.) – Doyle (Walters, a szünetben), Rob. Keane (S. Cox, 61.). Szövetségi kapitány: Giovanni Trapattoni
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik