Sportpolitika: Marco Rossi a Tranzit Fesztiválon

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.08.27. 16:54
A szövetségi kapitány a külügyminiszterrel egy időben szerepelt a közéleti évadnyitón és nagy sikert aratott.
Molnár Mátyás (balra) beszélgetett Szöllősi Györggyel, lapunk főszerkesztőjével és Marco Rossi szövetségi kapitánnyal (Fotó: Szabó Miklós)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Molnár Mátyás (balra) beszélgetett Szöllősi Györggyel, lapunk főszerkesztőjével és Marco Rossi szövetségi kapitánnyal (Fotó: Szabó Miklós) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

Marco Rossi szövetségi kapitány az angolok elleni vb-selejtező előtt egy héttel a Tihanyban zajló közéleti fesztivál, a Tranzit vendégeként „Az éjjel soha nem érhet véget” – Új lendületben a magyar foci című beszélgetés vendége volt lapunk főszerkesztőjével, Szöllősi Györggyel együtt. A két meghívottat Molnár Mátyás kérdezte házigazdaként több száz érdeklődő jelenlétében, miközben a fesztivál központi helyszínén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tartott előadást. Amikor megérkeztek, össze is találkozott a két sztárvendég, s talán a korábbi nyilvános üzengetések után az is szóba került köztük, hogy Dzsudzsák Balázs lesz-e még válogatott 109. alkalommal is… Szijjártó Péter mindenesetre az előadása kezdetén tréfásan most is megjegyezte, alighanem megint Dzsudzsák-ügyben lobbizva, hogy a legszívesebben maga is részt venne a futball témájú beszélgetésen, lenne ugyanis kérdése a szövetségi kapitányhoz.

Ez a téma ugyan nem került szóba a másik sátorban, de Rossi beszélt többek között a dunaszerdahelyi emlékeiről, a Nélküled című dal kultikus énekléséről és arról is, hogy főként a szövetség és az ország iránti hűsége, lojalitása miatt utasított vissza minden csábító külföldi ajánlatot a sikeres Európa-bajnokság után.

Szöllősi György az évtizede zajló hazai futballfejlesztésről és annak első, kétségbevonhatatlan eredményeiről, köztük a 44 év után kivívott két Eb-szereplésről beszélt, megemlítve, hogy a folyamat betetőzése a világbajnokságra való kijutás lenne.

A szövetségi kapitánnyal a beszélgetés után mindenki közös képet szeretett volna, nehezen engedte el a közönség a nyár óta igen népszerű közszereplőt, a magyar futballválogatott olasz szakvezetőjét.

Marco Rossi anyanyelvén elhangzó válaszait, illetve azok fordítását hamarosan videós és szöveges összefoglalóban osztjuk meg olvasóinkkal az NSO-n.

Marco Rossi szövetségi kapitány Szijjártó Péter külügyminiszterrel beszélget, a háttérben Gyürk András, a fesztivál főszervezője

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik