Női Eb-sel.: öngóllal kaptunk ki az olimpiai bajnok németektől

Vágólapra másolva!
2016.09.20. 17:56
null
A mieink csapatkapitánya, Csiszár Henrietta ismét óriási mezőnymunkát végzett (Fotók: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 1–0-s vereséget szenvedett az olimpiai bajnok németektől Gyirmóton. A mérkőzés egyetlen gólja a 29. percben született, amikor egy szöglet után Szabó Viktória a saját kapujába csúsztatta a labdát.

 

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
5. CSOPORT, 8. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Magyarország–Németország 0–1 (0–1)
Gyirmót, Alcufer Stadion. V:
Lina Lehtovaara (finn)
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Demeter, Tálosi, Szabó V., Tóth G. – Fenyvesi E. (Nagy Á., 89.), Csiszár – Szarvas (Rácz Zs., 73.), Zeller, Jakabfi – Vágó F. (Nagy L., 84.). Szövetségi kapitány: Markó Edina
NÉMETORSZÁG: Weiss – Klasen, Henning, Peter, Blässe – Doorsoun, Demann, Kemme (Faisst, 72.) – Mittag (Dallmann, a szünetben) – Petermann, Kayikci (Huth, 62.). Szövetségi kapitány: Steffi Jones
G: Szabó V. (29. – öngól)

A csoport másik mérkőzésén
Oroszország–Horvátország 5–0

A SELEJTEZŐCSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Németország 8
8
35–0 24
2. Oroszország 8
4
2 2
14–9 14
3. MAGYARORSZÁG 8
2 2 4
8–20 8
4. Horvátország 8
2 1 5
8–15 7
5. Törökország 8
1
1 6 3–24 4

A meccsre rányomta a bélyegét, hogy az Eb-részvételt már korábban kiharcoló németek valódi motiváció nélkül léptek pályára. Az volt az ember érzése, hogy a bizonyítási lehetőséget kapó, nemzetközi szinten még tapasztalatlannak számító német játékosok úgy tekintenek a mérkőzésre, mint egy kötelező feladatra, amin minél hamarabb szeretnének túl lenni.

Az olimpiai bajnok keretből Marozsán Dzsenifer mellett tizenegy játékos hiányzott. A magyar származású középpályás szeretett volna játszani a találkozón, ám kisebb sérülése meggátolta ebben, a németek pedig nem akartak kockázatot vállalni a szerepeltetésével. A vendégeknél Jacqueline Klasen és Hasret Kayikci először, Linda Dallmann és Sara Doorsoun másodszor, Lisa Weiss harmadszor, míg Kristin Demann negyedszer öltötte magára a címeres mezt.

Röviden összefoglalva az első félidőt: egyetlen kaput eltaláló lövést sem láthattunk, a németek mégis előnnyel vonulhattak pihenőre. A 29. percben Tabea Kemme szöglete után Szabó Viktória szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába csúsztatott (0–1).

MÁR CSAK EGY HELY KIADÓ AZ EB MEZŐNYÉBEN

A 2017-es Európa-bajnokságon a házigazda Hollandia mellett a nyolc selejtezőcsoport győztese (Németország, Franciaország, Svájc, Anglia, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Izland), valamint a hat legjobb második helyezett (Skócia, Belgium, Ausztria, Dánia, Olaszország, Oroszország) vesz részt. A két leggyengébb csoportmásodik, Portugália és Románia pótselejtezőt játszik egymással az utolsó kiadó helyért.

A vendégek szövetségi kapitánya, Steffi Jones szándékáról sokat elárul, hogy a szünetben legrutinosabb játékosát, a 146-szoros válogatott Anja Mittagot is „kivette” csapatából.

Az olimpiai bajnok a második játékrészben sem kapcsolt magasabb sebességi fokozatba, míg a mieink kicsit bátrabban játszottak, mint az első 45 percben, de veszélyt alig-alig jelentettek a németek kapujára. A védekezést ugyanakkor jól megoldották a magyar lányok, nagyon szervezetten és fegyelmezetten játszottak. Az egyetlen valamirevaló helyzetünket a 74. percben alakítottuk ki, amikor Tálosi Szabina előreívelt szabadrúgását követően Jakabfi Zsanett nem sokkal csúsztatott a jobb kapufa mellé.

A hajrában aztán Markó Edina is újoncot avatott, becserélte a Ferencváros középpályását, Nagy Ágnest.

„Más meccs volt ez, mint az idegenbeli, látszott, hogy sokat kivett belőlük az oroszok elleni összecsapás, amelyet négy nappal ezelőtt játszottak, így fáradtabbak voltak. Próbáltunk előre gondolkodni, labdát birtokolni, támadásokat építeni, és úgy gondolom, hogy a lányok megmutatták a tudásukat. Egy gólt szerettünk volna rúgni, így nem lehetünk maximálisan elégedettek, de bízom benne, hogy legközelebb már ez is összejön. A világ egyik legjobb csapata ellen játszhattunk, megnézzük a hibákat, kielemezzük a meccset. Hasznos tapasztalat, nagyon jó találkozó volt” – mondta Markó Edina szövetségi kapitány a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak.

A német válogatott minimális energia-befektetéssel egygólos győzelmet aratott Gyirmóton, ezzel hibátlanul, nyolc győzelemmel és 35–0-s gólkülönbséggel nyerte meg a selejtezőcsoportot. A mieink a harmadik helyen zártak.

Marozsán Dzsenifer (10-es mezben) a magyar válogatott öltözőjében (Fotó: Facebook/MLSZ)
Marozsán Dzsenifer (10-es mezben) a magyar válogatott öltözőjében (Fotó: Facebook/MLSZ)
A magyar válogatott kezdőcsapata
A magyar válogatott kezdőcsapata

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik