NL: a Liverpool kapitánya pótolja a City középpályását az angol válogatottban

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.20. 11:27
null
Henderson pótolja Phillipset az angol válogatottban (Fotó: AFP)
A Liverpool csapatkapitánya, a csapata legutóbbi három mérkőzését sérülés miatt kihagyó Jordan Henderson pótolja az angol labdarúgó-válogatott 28 fős keretében a Manchester City középpályását, Kalvin Phillipset, akinek csapata múlt heti edzésén kimozdult a válla és műteni is kell.

Kilenc héttel a katari világbajnokság előtt megsérült a Manchester City nyáron, a Leedstől szerződtetett angol válogatott középpályása, Kalvin Phillips, akinek egyelőre nem indult jól az idénye Pep Guardioláéknál, hiszen sérülések miatt csupán 16 percnyi játéklehetőséget kapott új klubjában.

A 26 éves játékosnak ráadásul a City múlt heti edzésén kimozdult a válla, és hogy a későbbiekben ne ismétlődjön meg vele hasonló, műtétre is szüksége lesz.

Phillipsnek nemcsak az olaszok és a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken, hanem a katari világbajnokságon való részvétele is kérdésessé vált. Gareth Southgate-nek, az angol válogatott szövetségi kapitányának változtatnia kellett 28 fős NL-keretén.

A szakember Phillips helyére a Liverpool FC csapatkapitányát, Jordan Hendersont hívta be, aki a Newcastle United elleni találkozón szenvedett combizomsérülést, s emiatt kihagyta a Liverpool legutóbbi három mérkőzését, de már rendbe jött és teljes értékű edzésmunkát végez.

Az angolok pénteken Milánóban Olaszország ellen lépnek pályára, majd három nappal később a németeket látják vendégül. Az A-liga 3. csoportjában az angolok 2 pontjukkal az utolsók, a magyarok (7 p), a németek (6 p) és az olaszok (5 p) mögött. Az angol gárda a katari vb-n november 21-én, Iránnal vívja első összecsapását.

AZ ANGOL VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dean Henderson (Nottingham Forest), Nick Pope (Newcastle United), Aaron Ramsdale (Arsenal)
Védők: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Everton), Eric Dier (Tottenham), Marc Guéhi (Crystal Palace), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Fikayo Tomori (Milan – Olaszország), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City)
Középpályások: Jude Bellingham (Borussia Dortmund – Németország), Mason Mount (Chelsea), Declan Rice (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton)
Támadók: Tammy Abraham (Roma – Olaszország), Jarrod Bowen (West Ham United), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Ivan Toney (Brentford)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
5. FORDULÓ
Szeptember 23., péntek
20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
20.45: Olaszország–Anglia

6. FORDULÓ
Szeptember 26., hétfő
20.45:
MAGYARORSZÁG–Olaszország
20.45: Anglia–Németország

KORÁBBAN
1. FORDULÓ
Június 4., szombat
MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Olaszország–Németország 1–1

2. FORDULÓ
Június 7., kedd
Olaszország–MAGYARORSZÁG 2–1
Németország–Anglia 1–1

3. FORDULÓ
Június 11., szombat
MAGYARORSZÁG–Németország 1–1
Anglia–Olaszország 0–0

4. FORDULÓ
Június 14., kedd
Anglia–Magyarország 0–4
Németország–Olaszország 5–2

 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia 4 2 2 1–6 –5 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik