NB I: a magyar is szóba jött, de Corbu a román válogatottat választhatja

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 15:03
null
Marius Corbu, a Puskás Akadémia játékosa (Fotó: Árvai Károly)
A Puskás Akadémia 20 éves támadója, Marius Corbu is bekerült Edward Iordanescu román szövetségi kapitány előzetes légióskeretébe a szeptember végi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A 27 nevet tartalmazó listán Corbu mellett hat olyan, külföldi klubnál szereplő román játékos szerepel, aki még nem volt felnőttválogatott.

 

A csángó származású, Magyarcsügésen született Marius Corbu 2020 elején igazolt a Puskás Akadémiához az FK Csíkszeredától. A román-magyar kettős állampolgárságú játékos korábban már szerepelt a román U20-as és U21-es válogatottban, ám játéka Marco Rossi érdeklődését is felkeltette. A magyar szövetségi kapitány azonban elmondta, hogy Corbu (és a szintén szóba került Claudiu Bumba) esetében „meg kell vizsgálni, hogy teljesítik-e egyáltalán a szabályokban rögzített feltételeket, hogy a magyar válogatottban szerepeljenek”.

A lista egyelőre nem a végleges keret, azt várhatóan két hét múlva hirdeti ki a román kapitány. Románia szeptember 23-án Finnországban, 26-án hazai pályán Bosznia-Hercegovina ellen játszik a Nemzetek Ligájában, a B-ligában.

A ROMÁN VÁLOGATOTT ELŐZETES KERETE
Kapusok: Florin Nita (Sparta Praga), Valentin Cojocaru (OH Leuven), Ionut Radu (Cremonese).
Védők: Andrei Ratiu (Huesca), Vlad Chiriches (Cremonese), Adrian Rus (Pisa), Ionut Nedelcearu (Palermo), Virgil Ghita (Cracovia), Bogdan Tiru (Jagiellonia), Alexandru Pascanu (Ponferradina), Cristian Ganea (Panathinaikosz).
Középpályások: Marius Marin, Olimpiu Morutan (Pisa), Razvan Marin (Empoli), Alexandru Cicaldau (al-Ittihad Kalba), Nicolae Stanciu (Vuhan Three Towns), Daniel Boloca (Frosinone), Marius Corbu (Puskás Akadémia), Dennis Man, Valentin Mihaila (Parma), Deian Sorescu (Raków Czestochowa), Rares Ilie (Nice), Valentin Gheorghe (Ümraniyespor).
Támadók: George Puscas (Genoa), Erik Bicfalvi (Ural), Florin Tanase (Al-Dzsazíra), Denis Dragus (Standard Liege).
Szövetségi kapitány: Edward Iordanescu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik