MLSZ: erre költik a Moltól kapott kétmilliárd forintot

Vágólapra másolva!
2016.01.21. 18:14
A Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője, Sipos Jenő a Sport Tv Mai helyzet című műsorában arról beszélt, hogy az Eb-re készülő szurkolóknak pénzt kell tölteniük bankkártyájukra, nehogy elveszítsék jogosultságukat. Elárulta azt is, a tervek szerint két év múlva már rövidülhet a téli bajnoki szünet hazánkban, ha a pályák megfelelőek lesznek.

„Nagy öröm, hogy ennyien érdeklődnek a magyar válogatott Eb-szereplése iránt. Ez is azt mutatja számunkra, hogy a kijutás más dimenzióba helyezte a labdarúgást Magyarországon. Nagyon sok támogató, szurkoló, érdeklődő fordult a labdarúgás felé, és izgatottan várják az Európa-bajnokságot. Ez egy nagyon jó érzés, másrészt viszont nem jó, hogy nem lehet mindenki ott, aki szeretne szurkolni a válogatottnak” – mondta Sipos Jenő arról, hogy négyszeres a túljelentkezés az UEFA-nál a magyar válogatott három csoportmeccsére. a kijutás más dimenzióba helyezte a labdarúgást Magyarországon. Nagyon sok támogató, szurkoló, érdeklődő fordult a labdarúgás felé, és izgatottan várják az Európa-bajnokságot. Ez egy nagyon jó érzés, másrészt viszont nem jó, hogy nem lehet mindenki ott, aki szeretne szurkolni a válogatottnak” – mondta Sipos Jenő arról, hogy négyszeres a túljelentkezés az UEFA-nál a magyar válogatott három csoportmeccsére.

Sipos egy fontos információt is megosztott a jegyre várókkal. „Február elsejétől legyen a hitelkártyájukon pénz, ugyanis az UEFA onnan fogja lehívni a költségeket, és ha nem lesz pénz rajta, automatikusan továbblép, és elveszíti a jogosultságát.”

A második szakaszban (december-január) igényelt jegyeket nem lehet eladni vagy odaadni másnak, ennek elsősorban biztonsági okai vannak. Van azonban még esély belépőket szerezni. „Lesz majd az UEFA-nak egy március-áprilisi platformja, amely azoknak biztosít lehetőséget, akik a korábbi időszakban, tavaly nyáron »vakon« vásároltak jegyet az Európa-bajnokságra, amikor még nem lehetett tudni, melyik csapatok jutnak ki. Ők ezen a platformon kvázi beadhatják a jegyüket, ha nem akarnak menni, és akinek nincs jegye, az üzletet köthet” – mondta a szóvivő. Hozzátette, február 1-jéig újabb szakasz indult, amely a magyar lakcímmel vagy állampolgársággal nem rendelkező, határon túli magyarokat is érintheti; most ők is pályázhatnak.

Szóba került az is, hogy a Mol amellett, hogy a sportág fejlesztését 2 milliárd forinttal támogatja, a válogatott sikeres felkészülését 285 millió forinttal segíti. „Az MLSZ-nek nem csak A-válogatottja van, hanem van 15 másik csapata is. Van utánpótlás – U15, U17, U19, U21 –, vannak női csapatok, futsalcsapatok, amelyeket ugyanúgy működtetni kell, igazából ezek a csapatok nem termelnek bevételt. Ezek a pénzek természetesen az A-válogatott felkészülését is szolgálják, illetve a többi csapatnak a működését, hiszen utazás, szállás, mérkőzésszervezés van, tornákat is szeretnénk szervezni a közeljövőben, és ez mind költségekkel jár, de valódi bevételt csak az A-válogatott termel.”

„A szövetségi kapitány is említette, hogy valóban hosszú a téli szünet, ezt le kellene rövidíteni. Ehhez viszont megfelelő pályák, stadionok kellene. Elkezdődött már ez a folyamat, itt van például a Ferencváros pályája, a felcsúti pálya vagy a Debrecen stadionja, ami megfelelő. Ezt szeretnénk tovább folytatni. Ez a folyamat elindult, a stadionfejlesztési program keretében országszerte, és jelen állás szerint úgy gondoljuk, hogy körülbelül a 2017–18-as bajnokságra jöhet el az az idő, amikorra ezek a pályák felépülnek, és alkalmasak lesznek arra, hogy a téli időszakban is lehessen rajtuk bajnoki és kupameccseket játszani” – fogalmazott Sipos Jenő a Mai helyzet című műsorban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik