Minifutball-vb: tízig számoltak – a mieink Afganisztánt is legyőzték

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2019.10.05. 08:29
null
A csoportgyőztes magyar válogatott (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/minifocilove/photos/a.711445822295391/2137082203065072/?type=3&amp;theater">Minifutball Szövetség</a>)
Csoportelsőként jutott a legjobb 16 csapat közé a magyar minifutball-válogatott az ausztráliai világbajnokságon, miután 10–0-ra kiütötte Afganisztánt.

 

Nem kellett nagy jóstehetség a csoportkör 3. fordulója előtt, hogy tudjuk: a magyar minifutball válogatott megnyeri majd a kvartettet.

A korábban Szaúd-Arábiát és Angliát is magabiztosan verő mieink Afganisztánnal találkoztak, amely csak beugró a vb-n, miután Líbia legjobbjai vízumproblémák miatt nem utazhattak el Perthbe. Aztán az afgánok nagy meglepetésre a nyitó mérkőzésükön megverték Angliát, de a szaúdiaktól elszenvedett 9–1-es vereségük már jelezte, nem képviselnek minőségi játékerőt.

Ez pedig a magyar csapat elleni mérkőzésükön is gyorsan kiderült, mert alig kellett tizenegy perc, és máris 4–0-ra vezetett Nagy Lajos csapata, szóval csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége. Mindenesetre mindkét csapat igyekezett végig komolyan venni az összecsapást, az afgánok a végén mintha indolensek is lettek volna, de mivel a magyar csapat tíz gólt rámolt be a hálójukba, talán ez nem is meglepő.

A lényeg azonban, hogy a magyar csapat „edzett” egy jót, gyakorolta a támadásbefejezéseket, és lassan az átállás okozta problémák is megszűnnek, a világbajnokság legfontosabb szakaszára, a legjobb 16 küzdelmeire. A mieink ellenfele a keddi nyolcaddöntőben Ausztrália vagy Kolumbia lesz (ha a később kezdődő Ausztrália–Kolumbia meccsen a házigazdák nem kapnak ki, akkor a dél-amerikaiakkal játszunk).

MINIFUTBALL VILÁGBAJNOKSÁG, PERTH
B-csoport, 3. forduló

Magyarország–Afganisztán 10–0 (4–0)
Gólszerzők:
Suscsák (2), Fritz (2), Ladányi (2), Sós, Kovács G., Gregus, Barabás

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Tajti Bence, Sikur Lajos
Mezőnyjátékosok: Mezőfalvi Loránd, Horváth Zsolt, Gregus Richárd, Barabás Miklós, Kovács Gergely, Fülöp Viktor, Seregy Tamás, Sós Márkó, Fritz Attila, Égető Márk, Tornyai Viktor, Ladányi Dávid, Suscsák Máté
Szövetségi edző: Nagy Lajos

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik