Minifutball-vb: a magyar válogatott győzelemmel rajtolt a csoportban

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2019.10.01. 07:45
null
Győzelemmel indult a vb a magyar együttes számára (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/pg/minifocilove/posts/?ref=page_internal" target="_blank">Minifutball Szövetség</a>)<br />
A magyar válogatott 4–2-re legyőzte Szaúd-Arábiát az Ausztráliában zajló minifutball-világbajnokság B-csoportjában.

 

Végtelennek tűnő utazás után hétfőn, nem sokkal dél előtt ért Ausztráliába, Perthbe, a világbajnokság helyszínére a magyar csapat, az átállásra nem több, mint 24 órája volt a játékosoknak – természetesen ennyi idő alatt lehetetlen tökéletes fizikai állapotba kerülni –, és kedden máris kezdődött a vb első csoportmeccse Szaúd-Arábia ellen.

A csodálatos, 5000 fő befogadására képes mobilarénában a tucatnyi magyar drukker előbb annak örülhetett, hogy működik a mieink letámadása, ennek köszönhetően Mezőfalvi Loránd már fél perc elteltével szemben állt a kapussal, de közeli lövése mellé ment. Hiába támadott többet és veszélyesebben Nagy Lajos edző együttese, egy kontra után szinte két húzásból a szaúdiak szereztek vezetést. Ekkor már az is biztosnak tűnt, hogy bár a csapatjátékkal hadilábon állnak a közel-keletiek, egyénileg kifejezetten képzettek és villámgyorsak, amellyel bőven képesek voltak zavart okozni.

Végül azért csak meg lehetett őket is zavarni, mert még az első félidő elején Horváth Zsolt csípett el egy indítást, passzával Ladányi Dávid már csak a kapussal állt szemben és higgadtan a kapu bal oldalába lőtt.

Az első félidő hátralévő idejében még a mieinknek akadt két-három nagy helyzete, de talán épp az utazással járó fáradalmak miatt nem sikerült koncentrálni a kapu előtt, így 1–1-es döntetlennel tértek pihenőre a felek.

S bár a második félidő elején a szaúdiak is letámadással próbálkoztak, a gólokat a magyar csapat szerezte, konkrétan Ladányi volt nagyon elemében, aki előbb ismét Horváth Zsolttal játszott össze parádésan, és lőtt laposan a kapuba, aztán egy kontra végén a kapusról kipattanó labdát emelte a bal felső sarokba: mesterhármas. A 41. percben aztán eldőlt a mérkőzés, ismét egy letámadás vezetett eredményre, ismét Horváth Zsolt készítette elő, ezúttal Sós Márkónak és máris 4–1 volt a mieinknek. Ugyan az ellenfél egy könnyen befújt büntető után még szépített, a magyar csapat magabiztosan megnyerte nyitó mérkőzését, és így nyugodtan készülhet a csütörtöki csoportrangadóra Anglia ellen.

A mieink legközelebb magyar idő szerint csütörtökön reggel 7 órakor lépnek pályára, az ellenfél Anglia lesz.

A B-csoport másik meccsén némi meglepetésre Anglia 3–2-re kikapott Afganisztántól. Az ázsiai válogatottat a múlt héten hívták meg a szervezők Líbia helyére, amelynek játékosai vízumproblémák miatt nem tudtak kiutazni Ausztráliába.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Tajti Bence, Sikur Lajos
Mezőnyjátékosok: Mezőfalvi Loránd, Horváth Zsolt, Gregus Richárd, Barabás Miklós, Kovács Gergely, Fülöp Viktor, Seregy Tamás, Sós Márkó, Fritz Attila, Égető Márk, Tornyai Viktor, Ladányi Dávid, Suscsák Máté
Szövetségi edző: Nagy Lajos

MINIFUTBALL-VILÁGBAJNOKSÁG, PERTH
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Magyarország–Szaúd-Arábia 4–2 (1–1)
A magyar csapat gólszerzői:
Ladányi D. (3), Sós M.
A csoport másik meccsén:
Afganisztán–Anglia 3–2

A magyar válogatott további programja:
Október 3., 7.00: Magyarország–Anglia (Tv: M4 Sport)
Október 5., 7.00: Magyarország–Afganisztán (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik