Magyar–román: a rendőrség újabb futballhuligánokat keres

Vágólapra másolva!
2015.09.08. 10:54
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri, hogy a múlt pénteki Magyarország–Románia labdarúgó Eb-selejtező előestéjén történt budapesti rendbontásban részt vevő személyeket kerítsen kézre.

A „Garázdaság miatt keressük őket” című közlemény szerint a BRFK „eljárást indított csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt”.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy körülbelül 120 főből álló társaság – amelynek tagjai többségükben piros-fehér-zöld színű, valamint piros-fekete színű vagy sötét kámzsával eltakarták az arcukat – a szeptember 3-ról 4-re virradó éjszaka „pirotechnikai eszközöket használva, hanghatásokat kiváltva, hangos ritmusokat zengve, az ott parkoló gépjárműveket, valamint a közterületi padokat, székeket megrongálta”.

A police.hu-ra képeket is feltöltöttek a keresett személyekről, felismerésükhöz a lakosság segítségét kérik.

Mint beszámoltunk róla, a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítványok alapján öt vádlottat bűnösnek mondott ki, és közülük háromra letöltendő börtönbüntetést szabott ki hétfőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik