Koman szerint nem szolgáltak rá a bizalomvesztésre

Vágólapra másolva!
2013.10.07. 16:40
null
Koman: Még most is megvan az esélyünk (Fotó: Szabó Miklós, NS-archív)
Koman Vladimir szerint a bukaresti vereséggel nem szolgáltak rá a bizalomvesztésre a szurkolók részéről. A magyar labdarúgó-válogatott Telkiben tartott sajtófélóráján Szalai Ádám elmondta, eredményekre van szükség ahhoz, hogy újra maguk mellé állítsák a drukkereket. Dzsudzsák Balázs úgy véli, a száz százalék is kevés lehet a hollandok elleni világbajnoki selejtezőn, míg Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint öröm lesz játszani Amszterdamban.

A szeptemberi bukaresti vereség és az Észtország elleni siker után újra találkozott a magyar válogatott, amelyre a vb-selejtezők utolsó két körében nem vár egyszerű feladat, ha meg akarja tartani a pótselejtezőt jelentő második helyet. Pénteken idegenben Hollandia, a jövő hét kedden Andorra lesz az ellenfél. A játékosok érthető módon még mindig több kérdést kaptak a romániai meccsel kapcsolatban is, Koman Vladimir szerint nem szolgáltak rá a bizalomvesztésre a szurkolók részéről.

„Nem értek egyet a bizalom elvesztésével, szerintem sokat fejlődtünk, amióta én is itt vagyok. Felépítettünk valamit, ami nehéz volt. Még most is megvan az esélyünk a csoportban. Egy meccs nem úgy jött össze, ahogy a szurkolók elvárták, de szerintem ezzel nem lett volna szabad elveszíteni a bizalmat. Másodikok vagyunk, meg kell próbálni saját erőből kiharcolni a továbbjutást. Bízok magunkban, a csapatban, remélem, mellettünk fognak állni a szurkolók is. Most pozitív dolgokra van szükségünk, így léphet előre az ország is" – mondta Koman, aki új klubjában több játéklehetőséghez jut, és bár az utolsó két bajnokit kihagyta sérülés miatt, már egészséges.

Koman nem ért egyet a szurkolók reakciójával

A bizalom visszaszerzésének módjában nem teljesen értettek egyet a megjelent kerettagok, Dzsudzsák Balázs szerint a legfontosabb, hogy mindenki meghaljon a pályán, míg Szalai Ádám amondó, csak az eredmények számítanak.

„Számomra ez speciális meccs lesz, szép emlékeket őrzök Hollandiáról és a stadionról, remélem, újabb pozitív emlékkel gazdagodhatok. Kisebb fajta kilengésben voltam a bukaresti meccs után, de azok a találkozók már nem befolyásolják a hangulatot, megerősödtünk tőlük. Bár nem mi vagyunk az esélyesek, a hollandok a világ egyik legerősebb csapatát alkotják, úgy kell kimennünk a pályára, hogy büszkén jöjjünk is le onnan. Ha azt látják tőlünk a szurkolók, hogy a szívünket-lelkünket kitesszük a pályára, amit hiányoltak ezelőtt, akkor igenis nem fognak csalódni. Ha az egész csapat száz százalékot nyújt, az is kevés lehet" – vélekedett a Dinamo Moszkva szélsője. Dzsudzsák 2008 és 2011 között a PSV Eindhovenben játszott, többször – közte a válogatottban is – emlékezetes gólt szerzett az Amsterdam Arenában.

„Jó lehetőség lenne, ha kísérleteznének, és nem hajtanának teljesen a hollandok a továbbjutás tudatában, de ez csak pár százalékban könnyítheti meg a dolgunkat. Huntelaarral viccelődtünk is erről az utolsó nap, de az lenne az igazi, ha a saját erőnkből jutnánk tovább. Mindenki tisztában van vele, hogy a focit győzelemre játsszák, azt szeretik az emberek, ha nyerünk, akkor van meg a bizalom, ha jönnek az eredmények" – mondta a Schalkéban a hétvégi bajnokin duplázó Szalai, aki szerint nem kellett semmit sem megbeszélnie a szövetségi kapitánnyal az összetartás kezdetekor.

A holland Rodánál légióskodó Németh Krisztián megjegyezte, a hazai csapat várhatóan nem tartalékol majd, ugyanis a FIFA-világranglistán jelenleg csak a kilencedikek, és ahhoz, hogy a világbajnoki sorsolásnál kiemeltek legyenek, a legjobb nyolc között kell lenniük.

Maga a kapitány, Egervári Sándor elismerte, a magyar játékosok nem tudták feldolgozni a bukaresti meccsen tapasztalt ellenséges hangulatot, de Amszterdamban öröm lesz játszani.

„Kétségtelen, hogy a bukaresti hangulatban annyi negatívum, gyűlölet volt a játékosok felé, amit nem tudtunk megoldani. A tény az, hogy ez megzavarta a csapatot, ez okozhatta a vereséget. Ezzel szemben hozzáértő, futballt szerető ötvenezer ember várható Amszterdamban, öröm lesz játszani ott, hiszem, hogy ez a játékunkban is meg fog jelenni. A hollandoknál minden meccs népünnepély, biztos vagyok benne, hogy a profikat, a támadók között klasszisokat felvonultató holland csapat mindig a legjobbra törekszik, így nagyon jó ellenfélre számítok."

„Ma még játszik a Fürthben Korcsmár Zsolt és a Stieber Zoltán is, velük csak holnap találkozunk, a sérült Gulácsi Péter helyett pedig Megyeri Balázst hívtuk be. Tisztában vagyunk vele, hogy a vébé döntőse ellen kellene idegenben kivívnunk a győzelmet, amire kevés az esély" – tette hozzá Egervári Sándor.

A csapat legutóbb 2011-ben játszott ebben a stadionban, akkor 5–3-as vereséget szenvedett.

Egervári: A játékosok megmutathatják képességeik maximumát

A MAGYAR KERET HOLLANDIA ÉS ANDORRA ELLEN
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Devecseri Szilárd (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (Ural), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Pátkai Máté (Győri ETO), Stieber Zoltán (Greuther Fürth), Szakály Péter (DVSC-Teva), Varga József (Middlesbrough)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda), Szalai Ádám (Schalke)
Biztonsági tartalékok: Fiola Attila (Paks), Gyurcsó Ádám (Videoton), Simon Ádám (Haladás), Nikolics Nemanja (Videoton)

A HOLLAND KERET
Kapusok:
Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City), Jasper Cillessen (Ajax)
Védők: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Paul Verhaegh (Augsburg), Jetro Willems (PSV)
Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (Milan), Leroy Fer (Norwich), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV )
Támadók: Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Memphis Depay (PSV)

HOLLANDIA csoportelső, kijutott

MAGYARORSZÁG csoportmásodik, ha...
...6 pontot szerez hátralevő két mérkőzésén
...4 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök legalább egyik meccsükön pontokat vesztenek
...3 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök nem szereznek 3 pontnál többet vagy ha a románok és törökök legfeljebb 4 pontot szereznek, és mindkettejüknek rosszabb a gólkülönbsége

ROMÁNIA csoportmásodik, ha...
...6 pontot szerez hátralevő két mérkőzésén, és Magyarország legalább egyik meccsén pontokat veszít.
...4 pontot szerez, és Magyarország legalább egyik mérkőzésén kikap (gólkülönbsége pedig rosszabb), Törökország pedig legalább egyik meccsén pontokat veszít. Pontegyenlőség esetén gólkülönbség dönt.

TÖRÖKORSZÁG csoportmásodik, ha...
...6 pontot szerez hátralevő két mérkőzésén, és Magyarország, valamint Románia pontokat veszít, vagy 6 pontot szerez, jobb a gólkülönbsége a szintén 6 pontot szerző Romániánál, Magyarország pedig pontokat veszít.
...4 pontot szerez, és Magyarország legfeljebb 2, Románia pedig legfeljebb 3 pontot szerez. ...pontegyenlőség esetén (Törökország – 4 szerzett pont, Magyarország – 3, Románia – 4) gólkülönbség dönt.

AMI MÉG JÖN
2013. október 11., 20.30: Észtország–Törökország
2013. október 11., 20.30: Hollandia–Magyarország
2013. október 11.: Andorra–Románia
2013. október 15., 20.30: Magyarország–Andorra
2013. október 15.: Románia–Észtország
2013. október 15.: Törökország–Hollandia
AZ ÁLLÁS
1. Hollandia 8 7 1 24– 4 +20 22
2. MAGYARORSZÁG 8 4 2 2 18–12 +6 14
3. Törökország 8 4 1 3 14– 7 +7 13
4. Románia 8 4 1 3 13–12 +1 13
5. Észtország 8 2 1 5 6–16 –10 7
6. Andorra 8 8 0–24 –24 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik