„Kádár és Szekeres góljával nyerünk”, Németh pedig védekezik...

Vágólapra másolva!
2010.09.04. 12:17
null
Gulácsi Péter (1) a tavalyi U20-as vb-hez hasonlítja U21-es csapatunk helyzetét (Fotó: Action Images)
Címkék
Aligha kell ecsetelni, mennyire fontos mérkőzés vár a magyar U21-es válogatottra. Róth Antal együttese Wales ellen lép pályára (Székesfehérvár, 17.30), és ha Németh Krisztiánék ma győznek, akkor egy fordulóval a csoportkör befejezése előtt élre állnak kvintettjükben.

Súlyos, 4–1-es vereséget szenvedett a magyar utánpótlás-válogatott tavaly Walesben. Akkor a holland Wilco van Buuren volt a csapat trénere, majd Egervári Sándor vette át az együttest, most pedig Róth Antal a szövetségi edző.

 A KEZDŐCSAPAT
 

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja, az mlsz.hu tájékoztatása szerint szombat délben a taktikai értekezleten Róth Antal szövetségi edző kihirdette az U21-es válogatott Wales elleni kezdőcsapatát. Varga Józsefre és Vass Ádámra sérülés miatt nem számíthat a szakmai stáb, így a legutóbbi, boszniai Eb-selejtezőn pályára lépő két belső középpályását a szakvezető nem nevezte a találkozóra. A csapat 14.30 órakor indult a telki edzőtáborból az Eb-selejtező helyszínére, Székesfehérvárra. A 17.30-kor kezdődő meccset honlapunk szöveges formában élőben közvetíti.

 

A kezdőcsapat: 

Gulácsi – Szokol, Pintér, Debreceni, Kádár  – Farkas, Korcsmár, Gyömbér, Szatmári – Németh, Gosztonyi.

Aztán kirobbant a fogadási botrány, amely ellepte az egész európai futballt, és kiderült: azt a bizonyos walesi meccset is megpróbálták befolyásolni. Bizonyíték egyelőre nincs, igaz, Vass Ádám a magyar labdarúgásban szokatlan őszinteséggel arról beszélt, a mérkőzés után feszült volt a hangulat, és ő bizony számon kérte némely társán a gyengécske produkciót.

,,Megbánni nem bántam meg semmit sem. Amit akkor állítottam, vállalom ma is. Lehet, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy én gondoltam, de már lezártam az ügyet. Beszéltünk róla eleget, de ezen a héten már nem került szóba. Összességében ma is azt mondom, nem volt benne a kinti meccsben a háromgólos vereség, emiatt nagyon komolyan hiszünk abban, hogy győzhetünk. Sajnos a combom fáj, de reménykedem, hogy ott lehetek a pályán, ezt a visszavágót ugyanis nagyon nem szeretném kihagyni. Már nem fáj annyira a lábam, mint a hét elején, ám csak a mérkőzés előtt derül ki, vállalhatom-e a játékot. Rajtam nem múlik" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Vass Ádám, aki az NSO-n vezetett blogjában bővebben is kitért a mai találkozóra.

Arra az összecsapásra, amely a csoportból való továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú lehet, hiszen egy győzelemmel élre állnánk, és ha jövő kedden a bosnyákokat is megvernénk, akkor biztosan tovább is lépnénk (minden kvintettből az első helyezettek folytathatják, azaz játszhatnak pótselejtezőt, akárcsak a négy legjobb második).

Amint arra már utaltunk, tavaly óta sok minden változott, például a csapat jelentős része bronzérmet nyert az U20-as vb-n. A mieink kapusa, Gulácsi Péter éppen az egyiptomi torna első meccséhez hasonlította a Wales elleni 4–1-es kudarcot.

„Számomra azért lenne különösen fontos a siker, mert az a vereség sokkolta a korosztályunkat – mondta a Liverpool játékosa. – Akárcsak a Honduras elleni nulla három az egyiptomi U20-as világbajnokságon... Lám, az után fel tudtunk állni, és végül bronzérmesek lettünk. Walesben indiszponáltak voltunk, az volt a másik, szinte megalázó fiaskó, amilyenhez ez a csapat nem volt hozzászokva. Utána hallottam, hogy a fogadási csalás is szóba került, de erre azt mondom: kaptam egy szabálytalan gólt, kétszer pedig úgy volt eredményes az ellenfél játékosa, ahogy talán soha többé nem találja el a labdát. Tudjuk, mik a céljaink, szerintem mindenki nagy csalódásként élné meg, ha nem sikerülne megnyernünk ezt a csoportot úgy, hogy közben rajtunk múlik a siker."

Az együttes győzni akarásáról és egységéről a legtöbbet talán Németh Krisztián tréfás nyilatkozata árulja el:

„Biztosan nyerünk, Kádár Tamás és Szekeres Adrián talál be, én meg hátramegyek, és a gólvonalunkról vágom ki a labdát" – mosolygott a csatár.

Vass Ádám mellett egyébként a felnőttválogatott után az U21-nél is számításba vett Varga József ugyancsak sérüléssel bajlódik (utóbbi éppen emiatt nem utazott el Egervári Sándor csapatával Svédországba) – rajtuk kívül Korcsmár Zsolt, Gyömbér Gábor, vagy ha a szükség úgy kívánja, akkor a hátvédsorból előrelépve Pintér Ádám jöhet szóba a védekező középpályás szerepkörében.

A ma 17.30 órakor kezdődő mérkőzést nyomon követheti a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításában!

U21, EB-SELEJTEZŐ, E-CSOPORT
AZ ÁLLÁS
1. Wales 6 4 1 1 14– 5 13
2. Olaszország 7 4 1 2 11– 5 13
3. MAGYARORSZÁG 6 4
2
9– 6 12
4. Bosznia-Hercegovina 7 2 1 4 4–8 7
5. Luxemburg 8 1 1 6 2–16 4
Tegnap játszották: Bosznia-Hercegovina–Olaszország 0–1    
TOVÁBBI PROGRAM
Szeptember 7.
           
Magyarország–Bosznia-Hercegovina          
Olaszország–Wales            

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik