Juhász: Törvényszerű volt, hogy kikapunk

Vágólapra másolva!
2010.05.31. 08:02
null
Juhász szerint törvényszerű volt, hogy a mieink vert seregként kullogjanak le a pályáról (Fotó: Mirkó István)
A magyar válogatott gyenge teljesítményt nyújtva 3–0-s vereséget szenvedett Németországtól szombat este felkészülési mérkőzésen. A magyar csapatból a legtöbben Király Gábor teljesítményét emelték ki, aki elmondta, a második német gólnál szándékosan nem feküdt a kapura törő Mario Gomez elé.

„Rendre lemaradtunk az ütközésekről, a labdákra későn értünk oda, ráadásul távol álltunk a németektől, hatalmas területet hagytunk nekik. A rövid passzok helyett ívelgettünk, sanszunk sem volt. Megengedhetetlen hibákat követtünk el, törvényszerű volt, hogy kikapunk" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Juhász Roland, aki a kapitány döntése értelmében az első félidőben védekező középpályásként szerepelt.

„Hülyén nézne ki, ha a három nullás vereség után kibúvókat keresnék. Az tény, hogy ellenfelünk ki van hegyezve, a világbajnokságra készül, míg a mi csapatunkban jó néhány olyan játékos szerepelt, aki két-három hete nem lépett pályára. De gyengék voltunk, és kész. Egyedül Király Gábor nőtt fel a riválishoz" – tette hozzá Juhász, aki maga is elismerte, a szűrő pozícióját nem neki találták ki.

Oliver Bierhoff, a németek csapatmenedzsere egyetértett az Anderlecht védőjével abban, hogy Király Gábor nyújtotta a legjobb teljesítményt, de összességében nem volt túl jó véleménnyel Erwin Koeman együtteséről.

„Többet vártam a magyaroktól. Sem a csapatjáték minősége, sem pedig a labdarúgók teljesítménye nem ütötte meg azt a szintet, amelyre számítottunk. A magyar válogatott futballistáinak többségét ismerjük, csak hogy szombati játékuk alapján hirtelen egyet sem tudnék közülük kiemelni. Pusztán a kapus, Király Gábor érdemel dicséretet. Ha ő nincs, még nagyobb különbségű győzelmet aratunk" – vélekedett Bierhoff.

„Igaz, azt se feledjük, hogy a felek nagyon különböző tervekkel és célokkal léptek pályára. Mi a világbajnokságra koncentrálunk, alakulunk és formálódunk. Rengeteget dolgoztunk, lassan a felkészülés célegyenesébe érünk. Már csak a keretszűkítés, valamint a finomhangolás van hátra. A magyarok ezzel szemben most kezdenek csak kísérletezni. Új játékosokat, fiatal labdarúgókat próbálgatnak, hogy megnézzék, kikkel és milyen szerkezetben érdemes nekivágni az Európa-bajnoki selejtezősorozatnak. Hosszú út áll még előttük" – tette hozzá a Hamburg, az Udinese és az AC Milan korábbi támadója.

Az NSO olvasói is Király Gábort látták a mérkőzés legjobbjának, igaz, az 1860 München kapusa is követett el hibát, a második német gólnál nem volt a helyzet magaslatán.

„Utólag okos az ember: ha Mario Gomez elé fekszem, elakad bennem a labda – mondta Király Gábor. – Ám éppen az volt a tervem, hogy állva maradok. Ismerem a német csatárokat, Mario Gomez vagy éppen Miroslav Klose képes rá, hogy átemelje a vetődő kapus felett a labdát. Úgy éreztem, ha a csatár elé fekszem, vagy ezt a megoldást választja, vagy eltolja mellettem a labdát, átesik rajtam, és újra tizenegyest rúghatnak. Szóval ezért maradtam állva. El akartam rúgni a labdát, de amikor lendítettem a lábam, Mario Gomez ütemen kívül belepöckölt, s elgurult a lábam között. Szerencsétlen gól volt."

A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN HÁROMOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁST TALÁL A VÁLOGATOTTRÓL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik