Gulácsi: Élet-halál harc lesz Boszniában!

Vágólapra másolva!
2010.08.11. 12:08
null
Gulácsira Boszniában is nagy feladat vár (Fotó: Action Images – archív)
Élet-halál harc vár ránk – jelentette ki a lapunknak adott interjújában a ma délután ötkor kezdődő, Bosznia-Hercegovina elleni Európa-bajnoki selejtező kapcsán Gulácsi Péter.

– A Németország, illetve Hollandia elleni mérkőzést megelőző napokat a felnőttválogatottnál töltötte, most viszont az U21-es együttes tagjaként várja a bosnyákok elleni Eb-selejtezőt. Más szint?
– Teljesen – ismerte el Gulácsi Péter. – Hogy a nyár elején a „nagyokkal” edzhettem, azt előlegezett bizalomnak tekintem. Azt pedig szerencsének, hogy egy szobában laktam Király Gáborral, így alaposan kifaggathattam arról, mit hogyan kellene csinálnom. Fogalmazhatok úgy, hogy őszinte kapcsolat a miénk, Gabi számos hasznos tanáccsal látott el. De ugyanezt elmondhatom Petry Zsoltról, Lippai Józsefről, valamint Fülöp Mártonról, mindnyájan a segítségemre voltak.

– Az U21-es együttesben a vezér szerepét tölti be?
– Talán felelhetek igennel. Jó ideje, hogy ehhez a csapathoz kötődöm, ha létezik mag, ahhoz tartozom. A felelősségem éppen ezért nagyobb, mint másoké. Nem tehetem meg – igaz, nem is áll szándékomban –, hogy csak egy percre is lazítsak az edzéseken. Példát kell mutatnom – de örömmel teszem. A pályán és azon kívül is igyekszem úgy viselkedni, hogy a kívülállók számára nyilvánvaló legyen: ez a gárda roppant fontos nekem. Ha kell, bárkiért kiállok, mert tudom, ugyanaz a cél vezérli, mint engem. Az egymás iránti tiszteletnek óriási szerepe van abban, hogy idáig jutottunk, és a jó eredmények következtében önbizalomhiányban sem szenvedünk. Ám az arrogancia és a nagyképűség távol áll tőlünk.

– Ez egyszer ne szerénykedjen: nyerünk Boszniában?
– Élet-halál harc lesz.

– Ez nem hangzik biztatóan.
– Azért ne féltsen bennünket. Bármennyire is fiatalok vagyunk, jó néhány nagy csatát vívtunk már meg, ráadásul a zömükből győztesen kerültünk ki. Remélem, így lesz ez Zenicán is.
 
– Számolgat?
– Hogyne! Ha a hátralevő három selejtezőnket megnyerjük, biztosan csoportelsőként zárunk. Ez jól hangzik, csupán az a baj, hogy a tervezett kilenc pontból még egyet sem szereztünk meg…

– Mi szükséges ahhoz, hogy szerda estére hárommal gazdagodjanak?
– Jól kell játszanunk. Sőt nagyon jól. Ebben a sorozatban még nem találkoztunk a bosnyákokkal, felvételeket ellenben láttunk róluk, és ha rémisztőek nem is voltak, annyi kiderült, hogy nem adják meg magukat könnyen. Az a csapat, amelyik lebecsüli őket, jóvátehetetlen hibát követ el, s mi természetesen nem akarunk ebbe a csapdába esni. Nem mintha ez jellemző lenne ránk. De nem is szeretném tovább szaporítani a szót, győznünk kell, és kész.

GULÁCSI PÉTER SZERETNÉ, HA KÖLCSÖNADNÁ A LIVERPOOL – A RÉSZLETEKET KERESSE A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!

 

 U21-ES EB-SELEJTEZŐ
BOSZNIA-HERCEGOVINA–MAGYARORSZÁG
Helyszín: Zenica Időpont: 17.00 Tv: Sport1 Vezeti: Peter Sippel (német)
A KEZDŐCSAPATOK
Bosznia-Hercegovina (várható kezdő): Sehic – Vranjes, Savic, Sunjic, Bunoza – Kiso – Dafic, Sesar, Galesic, Subasic – Bilbija.
Magyarország: Gulácsi – Lázár, Pintér Á., Debreceni, Szabó J. – Gosztonyi, Varga J., Vass Á., Balázs Zs. – Szatmári L., Németh K.
A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
 U21-ES EB-SELEJTEZŐ, 3. CSOPORT
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Wales 6 4 1 1 14–5 13
2. Olaszország 6 3 1 2 10–5 10
3. Magyarország 5 3 2 7–6 9
4. Bosznia-Hercegovina 5 2 1 2 4–5 7
5. Luxemburg 8 1 1 6 2–16 4
A CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA        
2010. augusztus 11. Bosznia-Hercegovina–Magyarország    
2010. szeptember 3. Bosznia-Hercegovina–Olaszország    
2010. szeptember 4. Magyarország–Wales      
2010. szeptember 7. Olaszország–Wales        
2010. szeptember 7. Magyarország– Bosznia-Hercegovina    
A 10 selejtezőcsoportból az első helyezettek mellett a négy legjobb második jut tovább a selejtező rájátszásába, amelyben egy oda-visszavágós párharc után a hét győztes kvalifikálja magát a jövő évi nyolccsapatos dániai Eb-re, amelynek a házigazda automatikus résztvevője. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik