Futsal: meccs 9 hónap után, egygólos vereség Ukrajnától

Vágólapra másolva!
2020.11.09. 20:56
null
Nagy Imre góljával még vezetett a magyar futsalválogatott Ukrajna ellen (Fotó: MLSZ)
A magyar futsalválogatott ugyan vezetett, de 2–1-re kikapott az előzetesen is esélyesebbnek gondolt Ukrajnától a két csapat felkészülési mérkőzésén a debreceni Főnix Csarnokban. Kedden újabb meccset játszik a két csapat. 

 

A kazahok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar futsalválogatott 24 óra leforgása alatt kétszer meccsel a mieinknél előrébb jegyzett ukrán csapattal. Persze erőviszonyokról beszélni némiképp megmosolyogtató napjainkban. Elég csak arra gondolni, hogy elővigyázatosságból Turzó József szövetségi kapitány nem hívhatott meg olyan játékost a válogatottba, akinek klubcsapatánál az elmúlt hetekben volt koronavírusos fertőzött – így esett meg, hogy az NB I-es listavezető Veszprémből például egyetlen futsalos sem került be a keretbe.

A magyar válogatott legutóbb 2013-ban győzte le az ukránt, akkor fordulatos mérkőzésen 5−4-re. A legutóbbi öt meccsből ez az egyetlen magyar siker.

Hétfő este a mieink kezdtek jobban, a 4. percben a Berettyóújfaluból bekerült Nagy Imre távolról eleresztett, megpattanó kísérlete vágódott a kapu jobb oldalába (1–0). Csakhogy a vendégek Zvarics találatával két percen belül válaszolni tudtak – ha össze kéne hasonlítani a két gólt, szívfájdalom nélkül ismerhetjük el, az ukrán akció jóval tudatosabb volt (1–1).

A folytatás kiegyenlített, ám néhol kifejezetten töredezett, lassúcska játékot hozott – az érzeten pedig sem az üres lelátók, sem a labdaszedők hiánya nem segített: minden a pályáról kiguruló labdáért a játékosok kocogtak el, akárcsak egy dühöngőben játszott bulimeccsen. Az első félidő hajrájában Dróth Zoltán helyzete jelenthette volna a csattanót, ám a lehetőség kimaradt.

A fordulás után inkább Ukrajna akarata érvényesült. Igaz, a találkozó talán még ritmustalanabb lett. A percek teltek és teltek, de a hangulatról sok mindent elárul, hogy a magyar csapat első faultja alig több mint hat perccel a meccs vége előtt „született". Ekkor viszont már az ukránok vezettek: a 34. percben egy sarokrúgás-kombináció után Mikola Gricina lőtte közvetlen közelről a magyar kapuba a labdát (1–2).

Dróth újabb jó lefordulása és helyzete nyitotta meg a hajrát – az egyenlítés viszont nem jött össze. Miként az öt a négy elleni játékból sem. Sőt, a szombathelyi Alasztics Marcell bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy ne nőjön a különbség a két fél között.

Folytatás holnap, azaz kedden, 12.30 órakor.

Azt pedig csak remélhetjük, hogy az újabb felkészülési mérkőzést követően is lesz folytatás – és valóban megkezdődhetnek az Eb-selejtezők.

Hogy a hazai élvonalnak mi lesz a sorsa (esetleg leáll-e, mint a nagypályás bajnokságok a profi NB I-es és NB II-es vonal alatt), arról az MLSZ a napokban hoz döntést.

FUTSAL
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Ukrajna 1–2
(Nagy I. 4., ill. Zvarics 6., Gricina 34.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik