Futsal: döntetlennel kezdte a vb-selejtezőt Izrael ellen a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2022.09.19. 21:46
null
Tatai (pirosban) szerzett vezetést a mieinknek (Fotó: Cseh Gábor / Vas Népe)
A Szombathelyen rendezett futsal-vb-selejtezőn a magyar válogatott 2–2-es döntetlent játszott Izrael ellen.

A magyar futsalválogatott a tavalyi Európa-bajnoki selejtezősorozatban hazai pályán vereséget szenvedett Izraeltől, és – ugyan idegenben sikerült a visszavágás – most Turzó József szövetségi kapitány és csapata szerette volna elkerülni a legutóbbi kellemetlen eredményt.

Ennek szellemében kezdett a magyar csapat, s az első percektől kezdve a labdát sokat birtokolva igyekezett helyzeteket kialakítani. Az egyik ilyen végén a 10. percben aztán Büki Baltazár brusztolta ki a labdát Tatai Józsefnek, aki nem is hibázta el a lehetőséget (1–0). Alig egy perccel később aztán Büki maga is betalált, de a játékvezetők nem adták meg a gólt, mert Alasztics Marcell kapus (!) lövése után ahogy a kipattanót bepiszkálta, elmozdította a kaput.

A 15. percben aztán Rábl János távolról lőtt a bal alsó sarokba, s ebben már a játékvezető sem talált kivetnivalót, 2–0. Az előny birtokában kicsit visszavett a magyar válogatott, így az izraeliek szépítettek: Dávid Richárd ért bele szerencsétlenül egy lapos passzba, 2–1 állt a szünetben az eredményjelzőn.

A fordulás után nem tudott újítani a magyar csapat, a vendégek egyre többször alakítottak ki helyzetet, s végülBenaharon egyenlített a 33. percben: egy gyors akció végén Alasztics lábai között lőtt a magyar kapuba. A hajrában ugyan ismét nagyobb fordulaton pörögtek Dróth Zoltánék, de a győzelmet jelentő újabb gólt nem sikerült megszerezni, maradt a 2–2.

A 12 darab hármas csoport első helyezettjei az elitkörbe jutnak, ahová a csoportmásodikok közül csatlakozik melléjük a négy legjobb, míg a többi nyolc a rájátszásban, párokra osztva folytathatja szereplését. Onnan a négy győztes jut tovább. A vb-re az elitkör hat vagy hét csapata jut ki, attól függően, hogy mely ország lesz a 2024-es torna házigazdája.

FUTSAL
Világbajnoki selejtező, 1. forduló, 7. csoport
Magyarország–Izrael 2–2
(Tatai 10., Rábl 15., ill. Dávid 18. – öngól, Benaharon 33.)

A magyar válogatott további programja
2022. október 7.: Horvátország–Magyarország
2023. március 2.: Izrael–Magyarország
2023. március 7.: Magyarország–Horvátország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik