Futsal: a mieink a legutóbbi bronzérmessel vívnak a vb-ért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.12. 13:17
null
A magyar futsalválogatott (Fotó: mlsz.hu)
Pénteken Belgrádban, az Eb helyszínén elkészítették a 2016-os futsal-világbajnokság pótselejtezőjének párosítását – a magyar válogatott Olaszország legjobbjaival találkozik márciusban és áprilisban.

 

Az olasz válogatott a legutóbbi három világbajnokságon mindig bejutott a legjobb négy közé: egyszer ezüstérmes (2004), kétszer bronzérmes lett (2008, 2012).

„MINÉL SZOROSABB MECCSET”
„Tudtuk, hogy nem várjuk könnyű helyzetből a sorsolást, hiszen nem nyertük meg a selejtezőcsoportot Győrben – kommentálta a sorsolás eredményét Trencsényi János csapatkapitány az mlsz.hu-nak. – Az egyik legerősebb ellenfelet kaptunk, ugyanis az Eb-csoportmeccseken az olaszok még gólt sem kaptak, majd a legjobb nyolc között a kazahok ellen balszerencsés körülmények között estek ki. A célunk, hogy minél szorosabb meccset játsszunk velük. A kazah vagy azeri válogatottat szívesebben kaptam volna, de természetesen ott sem mi lettünk volna az esélyesek.”

Az ötszörös világbajnok Brazília és a kétszeres aranyérmes Spanyolország mögött a háromszor a dobogóra lépő Olaszország áll a harmadik helyen az 1989 óta létező világbajnokság eredményességi rangsorában.

Az olaszok a most zajló Európa-bajnokságon továbbjutottak a csoportjukból, de a legjobb nyolc között 5–2-re kikaptak Kazahsztántól, és kiestek. A mieink két tisztes vereséggel zárták a szerbiai kontinenstornát, amelynek döntőjét szombaton Spanyolország és Oroszország vívja.

A világbajnokságon – amelyet 2016. szeptember 14. és október 2. között rendeznek meg Kolumbiában – Európát a pótselejtező hét párharcának győztesei képviselik. A vb-n 24 válogatott vesz részt.

AZ EURÓPAI VB-PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA
Magyarország–Olaszország
Szlovénia–Spanyolország
Szlovákia–Ukrajna
Lengyelország–Kazahsztán
Szerbia–Portugália
Fehéroroszország–Oroszország
Hollandia–Azerbajdzsán
Az első mérkőzéseket március 20. és 23. között, a visszavágókat április 10–13-án játsszák.
A párosításokban második helyen a kiemeltek – ők kezdenek idegenben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik