FFT: megjelent a FourFourTwo magazin januári száma

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 07:27
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 130., avagy 2021. januári száma. Címlapon az újabb Eb-szereplést kivívó magyar válogatott!

A TARTALOMBÓLA TARTALOMBÓL

• A címlapon a generációváltást is sikeresen levezénylő Marco Rossi szövetségi kapitány és kulcsjátékosai – 1964, 1972 és 2016 után története során negyedszer szerepelhet Európa-bajnokságon a magyar válogatott!

• A francia Claude Makélélé nem csupán szerepelt Eb-n, 2000-ben meg is nyerte azt csapatával! A Real Madrid vagy a Chelsea korszakos védekező középpályása válaszolt ezúttal az FFT-olvasók kérdéseire. „Az első hónapban kifütyült a közönség a Realban, de aztán jöttek az eredmények…” – mondta.

• Letaglózó volt a hír: november 25-én elhunyt az argentin legenda, minden idők egyik legnagyobb labdarúgója, Diego Armando Maradona. A világfutball egyik legszórakoztatóbb figurája előtt tisztelgünk, végigvéve pályája örömeit, dühkitöréseit és válogatott őrültségeit.

• Nyilvános viszály, dulakodás a vezetőségben és egy hosszúra nyúlt igazolás: ezek az események kis híján polgárháborút robbantottak ki a Barcelonában, és nincs kizárva, hogy a legfőbb oka a történéseknek a világtörténelem egyik legnagyobb labdarúgója. A FourFourTwo utánanézett, mi lehet Messi gondja Katalóniában.

• A brazil Willian csak augusztusban lett az Arsenal játékosa, de máris odavan új környezetéért. Ez fordítva is igaz. Elmondja, miként válhat Artetából fényesen ragyogó csillag Londonban.

• A Real Madrid tizedik BL-győzelme óta rájár a rúd Carlo Ancelottira, de az Everton sorozatos győzelmeivel bebizonyította, hogy még mindig a régi.Vajon Ancelottival sikerül a Kékeknek visszatérniük az európai színtérre?

• A Perzsa-öböl fekete báránya, Katar Ázsia legjobbjatudott lenni, mert nagyívű átalakításokkal felvirágoztatta a hazai labdarúgást. Vajon mik a válogatott esélyei két évvel a világbajnoki bemutatkozás előtt? Bemutatjuk, hogy áll a felkészüléssel a 2022-es vb házigazdája.

• A Döglött akták című sorozatban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal egy békéscsabai városi legenda nyomába eredtünk: nevezetesen, hogy magyar volt-e Diego Maradona?

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír, amikor a Honvéd 1956-ban elutazott a dél-amerikai túrára, a feszült légkörben a csapat tagjai egyvalamiben biztosak voltak: Czibor Zoltán nem tér vissza Magyarországra. Ennek oka lehetett, hogy gyűlölte a kommunizmust, fegyveresen részt vett a forradalomban, és „Sztojanovits Péter” fedőnéven beszervezték ügynöknek. A rá vonatkozó Objektum dosszié megtalálható az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik