FFT: amikor Mezey leszállította a buszról Nyilasit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.23. 18:10
A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd ügyirata közül. A döglött akták szakértője, Veszprémi Linda ezúttal annak járt utána, hogyan szállította le a buszról Mezey Nyilasit 1986-ban.

Képzeljük csak magunk elé azt a bizarr jelenetsort, ami lezajlott 1986. május 1-jén. Helyszín a budapesti Erzsébet Szálló, amely előtt az ország legjobb futballistái gyülekeznek. A magyar válogatott keret, amely indul Ausztriába, a lienzi magaslati edzőtáborba, majd a hónap végén tovább, Mexikóba, a május 31-én kezdődő világbajnokságra. Ott vannak mind, akiktől csodát, esetleg érmet, netán aranyérmet vár az egész ország, hiszen legyőztük Hollandiát, legyőztük Brazíliát, senki sem állhat utunkba. Détári Lajos. Esterházy Márton. Garaba Imre. A Disztl testvérek. Dajka László. Sorolhatnánk tovább. Szállnak fel a buszra, sorban egymás után.

Egyvalaki azonban csak integet nekik. Búcsúzik. Ő nem megy, ő nem mehet, neki maradnia kell.

Egyszerűen le kellett szállnia a buszról. Az egyik, ha nem a legnagyobb sztár, a nagy közönség­kedvenc, Nyilasi Tibor. A csapatkapitány. Akkor és ott döntött Mezey György szövetségi kapitány: a népszerű Nyíl nem megy sem az edzőtáborba, sem a vb-re. Hideg zuhany.

Mi történt pontosan?

A teljes sztorit elolvashatja a FourFourTwo oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik