Eb 2020: Szalai Ádám szerint őrület vár a magyar válogatottra

H. Zs.H. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.05.26. 12:59
null
Szalai Ádám hatalmas kihívásra számít (Fotó: Balogh László)
„Hatalmas kihívás lesz” – mondja a labdarúgó Európa-bajnokságról Szalai Ádám, akivel a német Südwestrundfunk hosszú interjút készített. A Mainz magyar válogatott játékosa arról is beszélt, mit jelent számára, hogy klubja kiharcolta a német élvonalban maradást.


A Mainz számára szörnyen indult a 2020–2021-es idény, 17 forduló után pont annyi pontja volt, mint az utolsó helyen álló Schlakénak (7). Bo Svensson kinevezése azonban fordulatot hozott, a Mainz 29 pontot szerzett az évad második felében, s megőrizte élvonalbeli tagságát.

„Ha az edzőnek van terve, akkor mi, játékosok megértjük és követjük tűzön-vízen át. Ez történt az utolsó öt fordulóban, a dolog remekül működött. Időbe telik, mire elhiszem, hogy sikerült bennmaradnunk. Miután az idény első felében hét pontot szereztünk, több mint szenzációs, hogy sikerült" – mondta Szalai Ádám.

A lap felidézi, hogy Szalai 16 évesen költözött Németországba, ahol a VfB Stuttgart játékosa lett, és ahonnan a Real Madridba, pontosabban a klub második csapatába, a Castillába került. Szalai 2010-ben tért vissza a németekhez, s csatlakozott a Thomas Tuchel vezette Mainzhoz. Később futballozott a Schalkéban és a Hoffenheimben, majd visszatért Mainzba, ahol a 2019–2020-as idényben 27 meccsen lépett pályára, de a hátrahagyott hónapok igazi hullámvasutat jelentettek számára. Összetűzésbe keveredett Achim Beierlorzer edzővel és a klub felfüggesztette őt, azonban a német futballban soha nem látott módon csapattársai sztrájkba léptek Szalaiért. Beierlorzert – többek közt a Mainz pocsék eredményei miatt – kirúgták, Szalai pedig a következő meccsen – a Bayern München ellen – már játszott is, még ha csereként csak egyetlen percet kapott.

Természetesen szóba került a részben Budapesten megrendezendő nyári Európa-bajnokság is, amelyen a magyar válogatott a Puskás Arénában mérkőzhet meg a franciákkal és a portugálokkal, míg a németekkel Münchenben találkozik.

„Őrület lesz! Csak meg kell nézni a franciák keretét, és akkor a portugálok és a németek még mindig ott vannak. Nyilvánvalóan hatalmas kihívás lesz” – mondta Szalai.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 4., péntek, Újpest, 20.00: Magyarország–Ciprus
Június 8., kedd
, Újpest, 20.00: Magyarország–Írország

AZ EB-RE KÉSZÜLŐ BŐ KERET*
Kapusok:
Bogdán Ádám(Ferencváros),Dibusz Dénes(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Tóth Balázs(Puskás Akadémia)
Védők:
Bolla Bendegúz(Mol Fehérvár FC),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár), Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Spandler Csaba(Puskás Akadémia),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András(DAC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország)
Támadók:Hahn János(Paksi FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország),Varga Roland(MTK Budapest)
**Az Eb-re 26 játékos nevezhető.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik