Eb 2020: Jól jöhet a halasztás a magyar válogatottnak – Szabics

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.31. 10:32
null
Szabics Imre (Fotó: Török Attila, archív)
Szabics Imre szerint a magyar labdarúgó-válogatott számára pozitív hatása lehet annak, hogy az Európa-bajnokságot a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották.

 

Az osztrák nemzeti csapat másodedzőjeként dolgozó szakember az M1 aktuális csatornának elmondta, a bolgárok elleni pótselejtező előtt nem volt könnyű helyzetben a magyarok szakmai stábja, hiszen több futballista nem játszott, az időpontváltozással viszont van idő arra, hogy például a sérüléssel bajlódó Willi Orbán felépüljön, vagy éppen a Kínába igazoló Kádár Tamás újra formába lendüljön.

„Próbálunk alkalmazkodni, ahogy mindenki más″ – mondta Szabics lapunknak néhány napja.

A 36-szoros válogatott Szabics Imre megjegyezte: ha a pótselejtezőre úgy tud felkészülni a magyar válogatott, hogy minden játékos egészséges és jó formában van, reális esélye lesz a továbbjutásra. Hozzátette: Bulgáriában képesnek tartja az együttest a sikerre, hazai pályán a Puskás Arénában pedig a 70 ezer magyar szurkoló olyan egyedülálló hangulatot teremthet, amely megsokszorozhatja a játékosok erejét, és kiharcolhatják az Eb-szereplést.

Az osztrák válogatott már korábban biztosította helyét a kontinensviadalon, éppen a napokban játszott volna felkészülési mérkőzést a törökökkel, ez azonban meghiúsult. Szabics Imre megjegyezte, a jelenlegi helyzetben vannak nyertesek és vesztesek is, előbbi például a válogatott egyik kulcsjátékosa, Marko Arnautovic, aki Kínában légióskodik, így hosszú ideje nincs játékban, de látva a kialakult helyzetet, vélhetően ő lesz az első, aki újra formába lendül majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik